Napravite sopstveno sredstvo za odbijanje insekata

Sredstvo za odbijanje insekata

Sa toplim danima pojaviće se i mnogobrojni insekti koji će otvoriti sezonu uboda. Donosimo i više nego efikasan način da se izborite sa ovim problemom: Sredstvo za odbijanje insekata.

Načina ima mnogo, od sredstava koje možete staviti na svoju kožu, do preparata koje možete zapaliti ili uključiti struju, a oni će oterati nepoželjne goste. Ipak, ovo sredstvo za odbijanje insekata osim lepog mirisa, lepo i izgleda, te će vašu terasu oplemeniti i ulepšati.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • četiri tegle
  • četrdeset kapi esencijalnog “lopovskog” ulja, te ulja od limuna, lavande i kedrovine (u svaku teglu stavite po deset kapi od svakog ulja).
  • dva sveža limuna
  • dve sveže limete
  • osam grančica svežeg ruzmarina
  • voda
  • plutajuće sveće

Priprema

Limun i limete isecite na kolutove. U svaku teglu stavite po dve grančice ruzmarina pa naspite vode tek toliko da pokrije 3/4 od ukupne površine. Zatim, u svaku stavite po deset kapi svakog esencijalnog ulja. Sada dodajte po jedan kolut limete i limuna. Ako je potrebno, dodajte još vode.

Stavite plutajuću sveću. Iznesite napolje, zapalite sveću i posmatrajte čaroliju kako se dešava pred vašim očima. Uvek pri ruci imajte rezervne sveće kako biste ih mogli zameniti kada prethodne izgore. Svaka dva do tri dana, izbacite voće, isperite tegle i napravite novu smesu ako je potrebno.

  Kako se rešiti dosadnih mrava na prirodan način?

Savet: Uvek kontrolišite zapaljene sveće, i držite ih daleko od dohvata dece.

Napomena: “Lopovsko ulje” mešavina je pet esencijalnih ulja i to: ulje karanfilića, limuna, eukaliptusa, ruzmarina i ulje kore od cimeta. Ovo ulje veoma je lekovito i koristi se zbog svog antivirusnog, antiseptičnog i antibakterijskog dejstva.

Autor: minimagazin.info