Otkazan nastup Igora Butmana na Nišvilu, umesto njega nastupa grupa Nade Pavlović

otkazan nastup
Nada Pavlović. Foto: PrtSc YouTube

Otkazan je nastup Igora Butmana, navodi se u saopštenju Nišvila. Umesto njega nastupiće grupa Nade Pavlović.

Treće festivalsko veče Nišvila održava se večeras. Otkazan je nastup Igora Butmana, koji je najavljen u junu. Kao dostojna zamena (obezbeđena bukvalno u poslednjem trenutku i uz veliku predusretljivost muzičara) nastupiće grupa Nade Pavlović, kažu organizatori.

Večeras će nastupiti i sastav „Moba“ programom posvećenim čuvenom pijanisti Billu Evansu. Zatim sledi nastup grupe „Hashima“ koja je za nešto više od pola decenije postojanja skrenula pažnu ne samo srpske već i svetske jazz javnosti.

Nada Pavlović jedna od najboljih, a sigurno najistrajnija srpska džez pevačica, čija karijera traje bez prekida već više od pola veka.

Nada Pavlović je pre šest godina dobila nagradu Nišville jazz festivala za životno delo. U njenom sastavu su pijanista Duško Jovanović, basista Dragan Nikolić – Nune, bubnjar Per Aleksandar Jakovljević. Takođe i saksofonista Predrag Revišin i trombonista Miloš Radonjić.

Program se može pratiti putem linka: http://nisville.com/live-stream/

Butman izostao zbog kvara privatnog aviona

Razlog nedolaska Igora Butmana i njegovog sastava je čitav splet okolnosti. Menandžment gospodina Butmana je preko sponzora uspeo da obezbedi privatni let od Moskve do niškog aerodroma. Međutim ispostavilo se da avion ima tehničke probleme koji ne mogu biti sređeni do dana nastupa.

Medijima je prosleđen tekst mejla koji je Igor Butman juče poslao Nišville jazz festivalu:

“Sa dubokim žaljenjem moram da vas obavestim da ne možemo da doputujemo u Niš i
da nastupimo na Nišville Jazz Festivalu. Uprkos trenutnoj pandemiji Covid 19, moj bend i ja
smo se jako radovali ovom nastupu (koji je prvi izvan Rusije od početka pandemije) i želeli smo da podelimo svoju muziku i uživamo sa svojim fanovima na ovom divnom festivalu. Svi su bili spremni i uzbuđeni za nastup, osoblje festivala je dalo sve od sebe da sve uredi za savršeno functionalist u vrlo kratkom roku. Pošto nije bilo letova, čak smo uspeli (uz pomoć sponzora) da unajmimo privatni avion kako bismo uspeli da stignemo na vreme. Međutim, upravo smo obavešteni da ovaj avion ima tehničke probleme i nismo dobili dozvolu za poletanje. Kao što možete da zamislite, mi smo veoma frustrirani zbog ove situacije. Iskreno se nadam da ću se vratiti sledeće godine i nastupiti za Nišville Jazz Festivalu 2021.

S poštovanjem,
Igor Butman”

Dostava hrane u Nišu