Otegla se rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici u Nišu

Orezivanje krošnji u Voždovoj ulici; Foto: JKP

Rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici u Nišu je počela početkom juna kada je je uklonjen postojeći asflatni sloj, kako bi se postavile behaton ploče, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba.

Tada su direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović i sada već bivši većnik Miloš Milošević najavili da će radovi na deonici od Ulice Vojvode Mišića do Ulice Dobrile Trajković u dužini od 200 metara biti završeni u najkraćem mogućem roku, čim se redukuje korenje drveća koje je posađeno pre nekoliko decenija duž trotoara.

Od tada su prošle tri nedelje i do sada nisu uklonjena stabla srebrolisnog javora, čiji koren uništava podzemne instalacije. JKP “Mediana” trenutno radi na orezivanju krošnji, a kada to bude završeno trebalo bi da se kompletno ukloni drveće žto će trajati oko 5 dana.

Orezivanje krošnji u Voždovoj ulici; Foto: JKP "Mediana" 21.06.2018.
Orezivanje krošnji u Voždovoj ulici; Foto: JKP “Mediana” 21.06.2018.

Iz Direkcije za izgradnju kažu da su obavestili sve nadležne institucije da bi, ukoliko tokom uklanjanja stabla dođe do oštećenja podzemnih instalacija ili struje, brzo reagovali.

Podsetimo, namera Grada je, kako je na početku skidanja asfaltnog sloja rečeno, da se, u dogledno vreme, svi asfaltni trotoari u Nišu pokriju behaton pločama koje, pored estetske vrednosti, omogućavaju i brzo otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama bez narušavanja izgleda trotoara.

Realizacija projekta poverena je preduzeću M Univerzal tim.

Preko Programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture za ove radove izdvojeno je 1,2 miliona dinara.

Global Digital Clinik