Otkazana sva putovanja turističke agencije S.A.B. travel

Sajt S.A.B travel; Printscreen
Sajt S.A.B travel; Printscreen

“Zbog više sile otkazujemo sva putovanja od 22.6. pa nadalje. Uplaćeni aranžmani će biti obeštećeni preko putnog osiguranja. Blagovremeno ćemo Vas obavestiti o novim informacijama. Putnici koji su uplatili aranžmane kod drugih agenata, preko njih će dobiti dalje informacije”, navodi se u saopštenju S.A.B. travela.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da će protiv agencije biti podnet predlog za oduzimanje licence i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sva putovanja zaključno sa oktobrom biće otkazana, a agencija će u narednim danima obaveštavati sve putnike o otkazivanju aranžmana.

U skladu sa Zakonom o turizmu S.A.B. travel će morati da obešteti putnike.

“Najpre bi svi putnici trebalo da se obrate samoj agenciji, koja je u roku od osam dana u obavezi da odgovori. Ukoliko do toga ne dođe, putnici mogu da se obrate turističkoj inspekciji”, objasnila je Trefalt.

Agencija bi u skladu sa tim, prema njenim rečima, trebalo svim putnicima u roku od 15 dana da nadoknadi novac a, ukoliko do toga ne dođe, aktivira se garancija putovanja u iznosu od 300.000 evra.

Pomoćnica ministra rekla je da S.A.B ima zaključeno 3.572 ugovora o putovanju, a da će od toga 2.249 ugovora biti otkazano.

Šest autobusa ide u Grčku po putnike

Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je za sajt B92 da će svi putnici agencije S.A.B. koji su trenutno na letovanju u Grčkoj biti vraćeni u zemlju.

Seničić kaže da je organizovano šest autobusa koji su otišli put Olimpiske regije u Grčkoj kako bi vratili putnike kojima se završava letovanje preko agencije S.A.B.

Prema njegovim rečima, JUTA, čija je članica agencija S.A.B, organizovaće prevoz za povratak i druge ture turista sa Krfa i iz Parge, a kojima se letovanje završava u petak.