Opet opljačkana Banka dobročinstva: Razočarana humanitarka Marina ne želi više da prikuplja pomoć

Banka dobročinstva Niš
Banka dobročinstva Niš

“Ne sakupljam više pomoć, zatvaram Banku dobročinstva, mrtva mi je duša sasvim”, napisala je na svom Fejsbuk profilu humanitarka Marina Adamović.

Kako kaže, opljačkali su je u četvrtak (29. marta) popodne dva Roma, koji su poznati po krađama u glavnoj ulici u Nišu.

“Vratim se sa Sajma turizma iz Čaira gde isto postoji kutija dobrovoljnog priloga za bolesne i vidim novčanice i u kasama Banke dobročinstva.. ostanem još malo napolju da prikupljam, pa oko 14h, uđem i ispraznim sve u malu humanitarnu kutiju. Jedva je primila sadržaj što me je oraspoložilo. Vratim se “skloništu”, počnem administrativni deo posla, ali unutra ne može se disati kad je ovako toplo. Pokupim sve i smestim se pored poznatih prodavnica i video kamera sa svih strana… kad se iznenada ispred mene stvorio ne baš tako mlad Rom koji je rekao da njegovo  dete jutros ubacilo 50 evra u kutiju i da moram da mu vratim taj novac”, priča Marina.

Razočarana Marina ne želi više da sakuplja pomoć za bolesne

Posle rasprave sa njim, Marina je shvatila da je to bila diverzija i da je drugi Rom, koga ona nije ni videla, ukrao kutiju sa novčanim prilozima, a  koga su građani primetili. Pozvala je policiju koja je sačinila zapisnik.

Banka dobročinstva ima video nadzor

Inače, Banku doročinstva obezbeđuje Nifon Security, ali, ovo se nije desilo u njoj, već na desetak metara pored dok je Marina spremala da uplatim sakupljeno.

“Najveći je problem što sam u kolicima , dakle – nepomična izložena ovakvim užasima. Pokušavala sam koliko sam mogla. Ne smatram uspehom borbu sa vremenom, već zadovoljstvo mladih ako se izbore sa groznom bolešću. Humanizam nije nešto što ljude izdiže na tron. On je osobina koju bi svako trebalo da nosi ima”, kaže razočarana Marina.

Posle svega, otišla je da uplati preostalo i svima saopštila odluku da radnju zatvara, skinula postere da ne bi, kako kaže, neko uzalud tražio otvor na kasama.

Uplatniceć
Global Digital Clinik