Održan protest za odbranu aerodroma u Nišu: Građani glasali umesto odbronika

Protest ispred Skupštine grada Niša
Protest ispred Skupštine grada Niša

Umesto odbornika Skupštine grada Niša oko hiljadu građana koji su stali u odbranu aerodroma Konstantin Veliki simbolično su glasali protiv odluke da niška vazdušna luka pređe u vlasništvo države bez naknade.

Predstavnici inicijative “Ne damo aerodrom” su istakli da Nišlije ne odustaju u nameri da sačuvaju svoj aerodrom.

„Jednim protestom nećemo uspeti da rešimo problem niškog aerodroma. Ovo nije kraj. U narednih nekoliko nedelja, a možda i meseci moramo da podsećamo javnost zašto je loša odluka gradske vlasti da preda niški aerodrom u vlasništvo Republike Srbije. Budite spremni da će ovo biti dug put, ali nećemo odustati. Pokušaće da nam nametnu druge teme i zaokupe našu pažnju da bi uzeli aerodrom, ali tu odluku niko ne može da donese sem naših odbornika. Oni su odgovorni“, rekao je Rastislav Dinić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara, jedan od organizatora protesta.

Nišlije su još jednom od 61 odbronika zatražile da slušaju glas naroda i da na nekoj od narednih sednica ne glasaju za predlog predlog Gradskog veća o “poklanjanju” aerodroma državnoj vlasti.

Prethodnih dana u Nišu je održano nekoliko protesta, a sinoć i protestna žurka na keju, a o ovoj temi govorili su i predsednik Srbije i potpresednica Vlade.

Global Digital Clinik