Odmaralište „Divljana“ se spaja sa Dečijim kulturnim centrom

Foto: FB Marija Randjelovic

Dugo najavljivano vraćanje odmarališta „Divljana“ deci će uskoro biti ostvareno. U tom odmaralištu trenutno borave migranti, a očekuje se da se ono vrati svojoj delatnosti zahvaljujući spajanju sa Dečijim kulturnim centrom.

„Posle niza godina na predlog radne grupa koja je formirana prošle godine, treba da dođe do spajanja ove dve ustanove, i poslovaće pod jedinstvenim imenom, Dečiji kulturno-obrazovno rekreativni centar. Uz dodatnu delatnost medicinska nega dece. Nijedna ustanova koja za sada posluje kao posebno pravno lice, neće izgubiti nijednu od svojih delatnosti, upravo suprotno, sve one će biti objedinjene“, pojasnila je Marija Ranđelović, gradska većnica zadužena za obrazovanje.

Ona dodaje da će ovim spajanjem doći do uštede, jer neće biti dva organa upravljanja i dva direktora. Najavljuje i da će sa novom delatnošću doći i do potrebe novih kadrova. Rekla je i da je gradonačelnica sa svojim timom imala sastanak u Komesarijatu za izbegla lica tako da očekujemo da se ona u potpunosti vrati Gradu 1. marta.

Miodrag Stanković ispred koalicije „Niš moja grad“ smatra da je trebalo da „Divljana“ odavno bude vraćena u svoju delatnost, jer su roditelji odvajali veća sredstva kako bi slali svoju decu na rekreativnu nastavu na Kopaoniku ili Zlatiboru.