Nišlije će Novu godinu dočekati na Trgu sa Harisom Džinovićem

Foto: FB Haris Dzinovic
Foto: FB Haris Dzinovic

Na Trgu kralja Milana u Nišu u novogodišnjoj noći će građane najverovatnije zabavljati poznati folk pevač Haris Džinović, jer je Niški kulturni centar raspisao nabavku kojom traži da baš taj muzičar peva za doček. Nije poznato koliko novca će dobiti za nastup koji je planiran da 31. decembra počne u 23:30 i traje dva sata.

Iako se prethodnih godina mnogo ranije znalo koji će muzičar zabavljati građane na glavnom niškom Trgu za doček, NKC je ove godine tek juče objavio javne nabavke u kojima je otkriveno ko će pevati u novogodišnjoj noći.

Traže organizatora za nastup samostalnog umetnika Harisa Džinovića, čiji nastup bi trebalo da počne 31. decembra u 23:30 i traje do 1. januara u 1:30, kao i pratećeg benda.

Ponuđač se obavezuje da obezbedi binu dimenzija 12m x 8 m, odgovarajuću binsku opremu, adekvatno ozvučenje i osvetljenje za skup od 10.000 ljudi, da obezbedi zaštitne ograde za binu i tonski pult. Transport, montaža i demontaža bine, binske opreme, ozvučenja, osvetljenja, zaštitnih ograda, kao i smeštaj i ishrana radnika na montaži i demontaži padaju na teret ponuđača. Troškovi dolaska, smeštaja i ishrane samostalnog umetnika padaju na teret ponuđača – piše u nabavkama.

Rok za ponuđače je kratak, jer sutra ističe, a kriterijum za izbor, kako piše u nabavkama, biće najniža ponuđena cena.

Međutim, koliko je planirano da bude potrošeno za proslavu Nove 2023. godine na glavnom Trgu za sada nije poznato, iako je ranije u nabavkama pisala i okvirna cena, odnosno koliko je Grad Niš spreman da plati za doček.

Izvor: Juznevesti.com