Odložena „Živa biblioteka“ zbog prebukiranosti

Priredba „Žive biblioteke“, zakazana za 14. februar sa početkom u 17 časova u Oficirskom domu, nažalost biće otkazana zbog prebukiranog prostora, saopštili su organizatori.

O novom terminu i mestu održavanja posetioci će biti uskoro obavešteni.

„Živa biblioteka funkcioniše kao prava, čitalac od bibliotekara pozajmljuje knjigu na 20 minuta, samo što su u ovoj biblioteci knjige zapravo ljudi, koji čitaocima pričaju svoju životnu priču. Knjige su osobe koje su žrtve stereotipa, predrasuda, diskriminacije i socijalnog isključivanja, a tokom razgovora čitalac može da postavlja pitanja knjizi  i da na taj način uđu u pravi razgovor. Kroz ovu aktivnost čitaoci bolje spoznaju način  na koji funkcionišu ljudi koje često sreću na ulici, a retko su imali priliku da zapravo stupe u interakciju sa njima. Takođe kroz razgovor se ruše predrasude, što direktno utiče na socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa.“ – pojasnili su organizatori.

„Živa biblioteka“ sprovodi se u saradnji sa kancelarijom poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije u cilju smanjenja stereotipa, predrasuda, diskriminacije i socijalne isključenosti u društvu.