Od sredine jula sa niškog aerodroma 12 novih linija

Aerodrom Konstantin Veliki Niš
Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu od sredine jula kreće 12 novih linija ka evropskim zemljama, a posle dužeg vremena sa ovog aerodroma leteće domaća Air Serbia.

Iz Niša će se moći za Nirnberg, Rim, Frankfurt, Karlsrue, Hanover, Fridrihshafen, Salcburg, Budimpeštu, Geteborg, Bolonju, Ljubljanu i Tivat.
Za putovanje do 19 evropskih gradova, za prvih pet meseci ove godine usluge niškog aerodroma iskoristilo je nešto više od 135.000 putnika, preneo je RTS.
Na aerodromu je, kažu, sve spremno za povećan obim posla, a linije su izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera. Zato najviše polazaka ima za Nemačku
– Analizirali smo prisustvo stranih kompanija u regionu jugoistočne Srbije, njihova sedišta i fabrike u ostalim državama u Evropi i pokušali da obezbedimo do tih destinacija takođe veze, jer smatramo da ćemo na bazi pozitivnih iskustava kompanija koje su već prisutne u regionu, moći efikasnije da radimo na privlačenju novih investitora – kaže Milan Randjelović iz Kacelarije za lokalni ekonomski razvoj Niša.

Uz to, pozivaju se i turističke agencije da iskoriste blizinu aerodroma i ogranizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.

Exe-Net