Završena rekonstrukcija kolovoza u Vardarskoj ulici, sredjuju se i trotoari

Rekonstrukcija kolovoza u Vardarskoj
Rekonstrukcija kolovoza u Vardarskoj

Zamenom završnog sloja asfalta na raskrsnici kod Kičeva, danas se završava rekonstrukcija kolovoza u Vardarskoj ulici od ukrštanja sa ulicom Generala Milojka Lešjanina do ulice Jovana Ristića.

Radovi, koje izvodi preduzeće Srbija Autoput i koji su koštali oko pet miliona dinara, otpočeli su u ponedeljak i izvedeni su za samo pet dana, jer je u pitanju izuzetno važna i opterećena saobraćajnica.

Upravo iz tog razloga raskrsnica je asfaltirana u prepodnevnim satima kada je intenzitet saobraćaja najmanji, i kada je bilo moguće preusmeriti autobuse u ulicu Obilićev venac na par sati, koliko su trajali završni radovi.

”Građevinska sezona je u punom jeku i sada više nema stajanja ! U Vardarskoj ćemo narednih dana urediti i trotoare koji su u veoma lošem stanju i zapušteni decenijama, a u nastavku ćemo obnoviti kolovoze i produžetku Vardarske i u Obilićevom vencu, zatim oko Pirotske rampe, u nastavku ulice Jovana Ristića i dalje u Vojvode Putnika.

Sve ulice u centru Niša biće vrlo brzo obnovljene jer Nišlije to očekuju, a i zaslužuju”, rekao je Gradonačelnik Darko Bulatović koji je sa direktorom Direkcije za izgradnju grada Nebojšom Lovićem gotovo svakodnevno obilazio gradilište.

Rekonstrukcija kolovoza u VardarskojInače, paralelno sa ovim radovima, završena je i sanacija kolovoza na Trgu Pavla Stojkovića.

Sada predstoji popločavanje trotoara behaton pločama, čime će ovaj deo grada, kako kažu u Direkciji, postati mnogo uredniji i lepši.

Ubrzano se radi i na sanaciji kolovoza na Keju Mike Paligorića od Grčkog konzulata do Tvrđavskog mosta.

Počela je i izgradnja kružnog toka na ukrštanju Bulevara Nikole Tesle i Heroja sa Košara, a kraju se privode i radovi na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina i izgradnji biciklističke staze do naselja Nikola Tesla

Exe-Net