Od juna avio linija Niš – Tivat

niš tivat
Aerodrom Tivat

Er Srbija će od juna uspostaviti avio liniju Niš – Tivat, to je najavljeno u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika opštine Tivat Željka Komnenovića.

Uspostavljanje avio-linije Niš – Tivat, bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje Niša i Tivta, zaključeno je u razgovoru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsednika opštine Tivat Željka Komnenovića, prenosi Tanjug.

Iako u Crnu Goru građani Srbije mogu trenutno da putuju bez ikakvih uslova, ostaje ipak  nepoznanica u ovom trenutku kakvi će uslovi važiti za ulazak građana u Crnu Goru zbog pandemije, dodala je Sotirovski. Ona je izrazila nadu da će masovna vakcinacija uticati na relaksaciju mera i povoljne uslove za putovanja.

Kako je najavljeno avioni Er Srbije će od 12. juna dva puta nedeljno leteti iz Niša za Tivat. To će i biti prilika, ukoliko uslovi zbog pandemije dozvole, da češće budemo na Jadranu, rekla je Sotirovski, a objavljeno je na sajtu grada Niša.

Komnenović je rekao da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dve regije i da je 2019. godine tokom dva letnja meseca na tivatski aerodrom sletelo oko 7.500 putnika iz ovog dela Srbije. To, kako navodi, jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko.

Predstavnici Opštine Tivat najavljuju posetu turističkih agencija iz Niša Tivtu krajem maja/početkom juna. Takođe, u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš – Tivat.

U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti veoma stimulativni.