NPS Niš: Direktna demokratija je itekako moguća u Nišu ali ne sa ovom vlašću

narodni pokret srbije

Nakon sastanka švajcarskog ambasadora sa predstavncima lokalne samouprave u Nišu i protokolarnih floskula i pohvala za švajcarski model neposredne demokratije, Narodni pokret Srbije u Nišu se oseća više nego obaveznim da podseti javnost da su predstavnici SNS-a i SPS-a poslednji koji o tome mogu govoriti a kamoli plasirati predizborna obećanja na tu temu, kaže član niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Ljubomir Kostić.

“Da je bilo imalo političke savesti i mudrosti, dosadašnja Vlast je mogla (tačnije morala je) pitati građane Niša koji će se mediji finansirati njihovim novcem, žele li nova i nova zaduživanja grada, da li im je baš nužna treća po redu rekonstrukcija glavnog trga ili im je možda bitnije uređenje i nekog drugog dela grada. Na kraju krajeva, koalicija na vlasti SNS-a i SPS-a je morala pitati građane Niša da li žele da tek tako ”poklone” svoj aerodrom centralnim vlastima ili ne?! Na taj način su mogli onima koji su ih birali pokazati da im je stalo i do njihovog interesa i mišljenja a umesto toga, izabrali su po ko zna koji put, da im je prevashodno stalo do mišljenja njihovih političkih sizerena iz Beograda” – stoji u saopštenju gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Lokalni referendumi su, kako naglašava Kostić, itekako mogući i potrebni i oni su jedan od osnova politike Narodnog pokreta Srbije i buduće vlasti u Nišu.

Građani se, dodaje, moraju uključiti u politiku i donošenje političkih odluka jer dosadašnji način vođenja politike radi direktno na štetu građana.

“Dosadašnja vlast je pokazala da osim praznih priča o demokratiji i njenim procedurama, institucijama i uvažavanja drugačijeg političkog mišljenja, može da ponudi još i sitne krpačine asfalta, investitorski urbanizam i gomilu afera. Promena je itekako moguća. Pozivamo i ohrabrujemo građane Niša da u njoj i učestvuju. Vreme je za neku novu i drugačiju generaciju u politici.” – zaključuje Kostić