Novo u Srednjoj školi „Prokopović“ u Nišu: Gimnazijski opšti smer

Srednja škola
Srednja škola "Prokopović" Niš

Srednja škola „Prokopović“ u Nišu je prva škola u privatnom vlasništvu ne samo u Nišu nego i u jugoistočnoj Srbiji.

Budući učenici mogu da biraju obrazovne profile iz oblasti: ekonomije, prava i adminitracije; zatim iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite; i iz oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma.

Vukovci ne plaćaju školarinu u Srednjoj školi „Prokopović“ u Nišu

Škola prati trendove modernog obrazovanja kroz redovnu nastavu, a vrši i prekvalifikaciju i dokvalifikaciju polaznika, kao i program vanrednog školovanja.

Kroz obrazovno-vaspitni proces, učenici stiču potrebna znanja kako bi sami započeli svoj biznis ili nastavili školovanje na fakultetima i visokim školama iz srodnih oblasti.

Nastava u Srednjoj školi "Prokopović" Niš
Nastava u Srednjoj školi „Prokopović“ Niš

Novi smer u Srednjoj školi „Prokopović“ Niš

„Novo u našoj srednjoj školi je to što smo uveli novi Gimnazijski opšti smer i na konkursu za upis u prvi razred za školsku 2018/2019. godine učenici sa Vukovom diplomom ne plaćaju školarinu prve godine školovanja kako za ovaj, tako i za sve ostale obrazovne profile“, kažu u Srednjoj školi „Prokopović“ Niš.

Besplatno školovanje sve četiri godine za ekonomskog tehničara

Ove školske godine svi koji upišu obrazovni profil ekonomski tehničar imaće besplatno školovanje sve četiri godine, dodaju iz Srednje škole „Prokopović“ Niš.

Podsetimo, za upis učenika u prvi razred za školsku 2018/2019. godinu Srednja škola „Prokopović“ nudi sledeće obrazovne profile:

 1. EKONOMIJA, PRAVO I ADMINISTRACIJA
 • ekonomski tehničar       
 • pravni tehničar       
 • finansijski tehničar
 1. ZDRAVSTVO I SOCIJALNA ZAŠTITA
 • medicinska sestra-tehničar     
 • medicinska sestra-vaspitač    
 • fizioterapeutski tehničar 
 • zubni tehničar
 1. TRGOVINA, UGOSTITELjSTVO I TURIZAM
 • turistički tehničar

NOVO: GIMNAZIJA OPŠTI SMER

Srednja škola „Prokopović“ se nalazi u Ulici 9. brigade br. 6, Niš. Više informacija učenici mogu pronaći na sajtu škole: www.ssp.edu.rs ili putem telefona: tel. 018/529-990, 529-998; e mail: ssprokopovic@gmail.com