Odbornici odlučili da se niški aerodrom ustupi na upravljanje državi

Sednica Skupštine grada Niša
Sednica Skupštine grada Niša

Na sednici Skupštine grada Niša većinom glasova, posle šest sati rasprave, usvojen je predlog odluke da se državi bez naknade ustupe osnivačka prava, imovina, sertifikati i licence aerodroma “Konstantin Veliki”.

Većina odbornika, njih 43 iz redova SNS-a, SPS-a, JS-a, PUPS-a i Pokreta socijalista su glasala za ovu odluku, iako su opozicioni predstavnici zahtevali da glasanje bude obavljeno prozivkom odbornika. Osam odbornika je glasalo protiv odluke, a jedan je bio uzdržan.

“Smatramo da je niški aerodrom dostigao svoj limit i da je sada potrebno dalje da se razvija, a to je moguće samo uz podršku Republike Srbije”, rekao je nakon sednice, šef odborničke grupe SNS, Zoran Perišić.

Na pitanje novinara šta građani Niša dobijaju ovom odlukom, Perišić je rekao da dobiju sredstva u budžetu grada koja će moži da se usmere na socijalna davanja i razvoj infrastrukture, ali i aerodrom koji će postati konkurentniji.

Perišić je naglasio da radnici niškog aerodroma neće ostati bez posla i da će sa porastom kapaciteta aerodrom biti otvoren 24 sata i da će zahtevati nova radna mesta gde će biti zapošljene Nišlije.

“Ne postoji nijedan razlog da smatramo da niški aerodrom ne radi i da će ga država ugasiti, ne postoji katastrofalni scenario već da će se razvijati kao što je država i obećala”, dodao je Perišić.

Mihajlovićeva: Pobeda Niša i građana Niša

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da su podrškom predlogu da Aerodromom “Konstantin Veliki“ upravlja država odbornici Skupštine grada Niša doneli jedinu moguću odluku koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj niškog aerodroma. 

”Današnjom odlukom pobedio je Niš, pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša”, rekla je ministarka.

Iz Gradskog odbora Nove stranke u Nišu kažu da će učiniti sve “da ova pljačka ne prođe nekažnjeno”.

“Besramnom predajom niškog aerodroma u ruke naprednjačkog kartela, Vučićevi odbornici pogazili su danas odborničku zakletvu kojom su se obavezali da će štititi interese Nišlija, a gradski parlament obeležili su kao mesto najveće pljačke u „modernoj istoriji“ ovog grada. Upotrebićemo sva zakonska sredstva da otimači i njihovi pomagači kad-tad odgovaraju”, saopšteno je iz Nove stranke na čijem čelu je Zoran Živković.

Global digital clinic