Zavod za gerontologiju i palijativnu medicinu i dalje potreban Nišu

Peticija za formiranje Zavoda za gerontologiju i palijativnu medicinu u Nišu
Peticija za formiranje Zavoda za gerontologiju i palijativnu medicinu u Nišu

I dalje postoji potreba da se formira Zavod za gerontologiju i palijativnu medicinu, zaključak je Saveta za zdravstvo Grada Niša.

Peticija za formiranje Zavoda za gerontologiju i palijativnu medicinu

“Naše stanovništvo je uglavnom staračko i potrebno je da obezbediti takvu ustanovu koja će brinuti o njihovim zdravstvenim i drugim potrebama na adekvatan način. Zbog toga je i doneta doluka o ponovnom pokretanju peticije za formiranje Zavoda”, rekao je predsednik Saveta za zdravstvo prof. dr Branislav Tiodorović.

Podsetimo, 2013. godine Gradsko veće usvojilo je Statut rada ove ustanove, kada je rečeno da će sredstva za funkcionisanje Zavoda obezbediti država i da će određeni broj lekara i medicinskih radnika, koji već rade u zdravstvenim ustanovama, biti prebačeni u novoformiranu ustanovu. Međutim, do sada se to nije deslio.

Tiodorović je istakao i da je situacija u niškom zdravstvu dobra i da nijedna medicinska ustanova nije u blokadi.

“Sve imaju dobru finansijsku raspoloživost i Fond zdravstvenog osiguranja radi na najbolji mogući način. Dobro je i to što se zaspolilo 19 najboljih akademaca od kojih će, prema odluci Vlade, 16 raditi u Kliničkom centru i troje u Domu zdravlja Niš”, ocenio je dr Tiodorović.

Dostava hrane u Nišu