Novac za Osnovac: Niškim šahistima potreban novac da otputuju na takmičenje

sampioni
Ženska i muška ekipe “Osnovca” su aktuelni kadetski prvaci Centralne Srbije i na takmičenju u Kragujevcu braniće titulu osvojenu prošle godine

“Ukoliko se odreknete jedne paklice cigareta, mi ćemo otići na takmičenje. Vi ćete sačuvati svoje zdravlje i duže poživeti, a mi pokušati da ponovo odbranimo tititule kadetskih prvaka Centralne Srbije!”

Na ovaj način članovi Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” iz Niša pozivaju ljude dobre volje da im pomognu da otputuju na takmičenje “Kadetska liga Centralne Srbije“, koja se igra od 30. aprila do 2. maja 2018. godine u Kragujevcu.

Dečiji šahovski klub “OSNOVAC” je ponovo u situaciji da sakuplja finansijska sredstva za odlazak na važno takmičenje

“Osnovac” nema stalne izvore prihoda i finansira se isključivo preko donacija društveno odgovornih institucija i pojedinaca, tako da nije prvi put da pozivaju donator da im pomognu, ali su ih danas, kako kažu, sve manje.

Dečiji šahovski “Osnovac” okuplja decu predškolce i osnovce i orijentisan je isključivo na rad sa mladima.

Ova niška škola šaha do sada je iznedrila nekoliko kadetskih prvaka Srbije, Centralne Srbije i mnoge osvajače medalja na brojnim kadetskim prvenstvima Balkana i Evrope.

Inače i ženska i muška ekipa “Osnovca” su aktuelni kadetski prvaci Centralne Srbije i na takmičenju u Kragujevcu bi branili titule osvojene prošle godine.

“Na takmičenju u Kragujevcu bismo branili dve titule titulu ekipnih kadetskih prvaka u ženskoj konkurenciji i titutulu ekipnih kadetskih prvaka u muškoj konkurenciji. Da bismo uopšte došli u situaciju da probamo da odbranimo obe titule, potrebna nam je vaša pomoć”, kaže Igor Lukić predsednik Šahovskog saveza Nišavskog okruga.

U zavisnosti od mogućnosti i želje donatori mogu da uplate mesečne – polugodišnje – ili godišnje članarine, putem žiro računa 160-418128-96, čime pomažući postaju član Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” i član Kluba prijatelja DŠK “Osnovac”.

Za odlazak na predstojeće takmičenje potrebno je do 70.000,00 dinara, dodaje Lukić.

Obavezu učešća na ovom takmičenju imaju svi klubovi sa takmičarskog područja Šahovskog saveza Centralne Srbije registrovani za ovu godinu, sa najmanje jednom ekipom.

Ukoliko registrovani klubovi ne nastupe na takmičenju (muškom ili ženskom ekipom) obavezni su da plate kaznu Šahovskog saveza centralne Srbije, koja iznosi gotovo pola sume potrebne za odlazak na takmičenje.