NKD u Nišu organizuje akciju “Tvojih 15 minuta”

Iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju pozivaju građane da im se pridruže na uličnoj akciji kojom završavaju nacionalnu kampanju “Tvojih 15 minuta”, posvećenu motivisanju građana da izađu na lokalne izbore. Akcija će biti održana u četvrtak, 30. maja u parku na Trgu kralja Aleksandra, u periodu od 11. do 14. časova.

Iz NKD-a navode da u susret izborima 2. juna pokreću nacionalnu kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore pod nazivom „Tvojih 15 minuta“.

“Naši volonteri će u periodu od 11. do 14. sati, razgovarati sa građanima o njihovim motivima za izlazak na izbore i to u parku na trgu Kralja Aleksandra u Nišu”, navode iz NKD-a.

“Prema istraživanjima samo 15 minuta je glasaču potrebno da ode do biračkog mesta da
iskoristi svoje pravo. Vaših 15 minuta, naših 4 godine. Neki kažu da je to obaveza birača. To nije njihova obaveza, to je njihovo pravo i apelujemo na glasače da to pravo iskoriste”, rekao je koordinator kampanje, Uroš Tasković.

Kako saopštavaju kampanja počinje  u Nišu a u planu je da volonteri NKD-a razgovaraju sa građanima još osam gradova gde se održavaju lokalni izbori i to: Valjeva, Užica, Subotice, Bujanovca, Aleksinca, Novog Sada, Svrljiga.

“Mi se često bavimo lokalnim problemima i pokrećemo lokalne inicijative kako bismo zajedno sa građanima te probleme rešavali, i lokalni izbori su dobra prilika da glasači ocene rad lokalnih vlasti. Politički aktivisti opozicije i pozicije bi nakon identifikacije gorućih problema građana trebalo da izgrađuju poverenje kod birača da su upravo oni ti koji mogu te probleme da reše. U svakom izbornom ciklusu, svaki glasač ima priliku da pokaže snagu svog pojedinačnog glasa i da odluči kome želi da da glas”, dodaje Tasković.

Podsećaju da je Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) udruženje građana koje se zalaže za promenu aktuelnog izbornog sistema kao i da svi građani imaju jednake uslove za život bez obzira da li žive u Beogradu ili nekom manjem mestu u Srbiji.

Global Digital Clinik