Niški ultramaratonci osvojili titule šampiona i vicešampiona Srbije

Valentina Nejković i Saša Gacik
Valentina Nejković i Saša Gacik

Niški atletičari, članovi AK Radnički Niš Valentina Nejković i Saša Gacik postigli su neverovatne rezultate na nedavno završenom 12. Palićkom ultramaratonu, osvojivši drugo i prvo mesto u svojim disciplinama.

Nišlijka obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu
Nišlijka obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu

Na 12. Palićkom ultramaratonu niška atletičarka, Nišlijka Valentina Nejković pretrčala je 186,14 km u dvadesetčetvoročasovnoj trci.

Ovo je vrlo dobar rezultat ako se u obzir uzme da je samo za dva kilomtera slabiji od državnog rekorda.

Na ovaj način, takmičarka atletskog kluba Radnički Niš je osvojila drugo mesto i obezbedila učešće na Svetkom prvenstvu u ultramaratonu u Austriji naredne godine.

Bolja od nje bila je samo Novosađanka Ksenija Bubnjević koja je pretrčavši 192,5 km postavila novi državni rekord za žene u trci na 24 sata.

Drugi predstavnik niškog atletskog kluba na ultramaratonu na Paliću, Saša Gacik osvojio je prvo mesto u trci na 6 sati, tokom koje je prešao 71,59 km, što je njegov najbolji rezultat u karijeri.

Palićki ultramaraton održava se dvanaestu godinu za redom u organizaciji Međunarodne asocijacije ultramaratonaca i Ultramaratonskog saveza Srbije koji je osnovala jedna od najboljih svetskih ultramaratonki Elvira Janoši iz Subotice.

Ove godine preko 60 takmičara imalo je prilike da se takmiči u 7 različitih disiplina, 6h indiviulano, 6h ekipno, 12h individualno, 12h ekipno, zatim trka na 24h, trka na 50km i trka na 100 km.