Niški UKC dobio akreditaciju na najduži period-sedam godina

akreditacija ukc niš

Univerzitetski klinički centar u Nišu dobio je akreditaciju na period od sedam godina. To je najviši stepen akreditacije medicinskih ustanova, a usledio je nakon dugogodišnjeg procesa unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite i bezbednosti pacijenata, saopštavaju iz ove ustanove.

„U mesecima koji su iza nas, jedan dobar i kvalitetan tim zaposlenih u UKC Niš, uradio je veliki posao. Ja vam se od srca zahvaljujem na trudu i energiji koju ste uložili da naš klinički centar bude najbolji”, rekao je direktor UKC Niš Zoran Perišić.

Dodao je da je ovo  važan momenat u istoriji UKC Niš.

Foto: UKC Niš

“Momenat kada ova važna zdravstvena ustanova na jugoistoku Srbije dobija akreditaciju i to ne neku prolaznu, kratku, već maksimum onoga što Agencija može da da-akreditaciju na sedam godina. Akreditacija je kvalit,standardi koji moraju da se poštuju . Ovo štiti pacijente ali i lekare jer u medicini nema improvizacije“, istakao je Perišić.

Predstavnik Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji Vlade Davkovski, prilikom uručenja sertifikata o akreditaciji, istakao je da je ovo velika stvar za UKC koja je najveća zdravstvena ustanova na jugoistoku Srbije.

Foto: UKC Niš

„Ispunjeni su naši najviši nacionalni standardi i zato je ustanova i ocenjena najvišom ocenom i dobila akreditaciju na sedam godina što je najveća ocena koju jedna zdravstvena ustanova može da dobije. Dodela same akreditacije zapravo predstavlja nastavak rada na unapredjenju kvaliteta zdravstvene zaštite i početak usvajanja preporuka koje je na osnovu uvida u rad UKC Niš dao tim Agencije za akreditaciju“, rekao je Davkovski.

Glavni koordinator u postupku akreditacije prof.dr Danica Tiodorović, izrazila je zahvalnost celom kolektivu na ogromnom angažovanju i radu i na tome što je ovako veliki posao završen u izuzetno kratkom roku.

Foto: UKC Niš

„Ponosna sam što sam deo najveće zdravstvene ustanove u Srbij koja je jedina ocenjena najvišom ocenom i akreditovana na sedam godina. Naravno, pred nama je još dosta rada. Akreditacija se ne završava sada, to je jedan kontinuirani proces i mogu da kažem da mnogo toga tek sada počinje. Svesni smo da je sertifikat prvi stepenik ka daljem radu kako bismo bili još bolji“, ističe prof.dr Tiodrović, pomoćnica direktora UKC Niš za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost.

Foto: UKC Niš

Univerzitetski klinički centar Niš je najveća zdravstvena ustanova južno od Beograda koja je dobila akreditaciju na sedam godina, što je najviši stepen ovakvog priznanja.