Niški tim pobedio na prvom državnom hakatonu „Kodiraj državu“

Završen je prvi državni #KodirajDržavu hakaton! Pobedila je ekipa Bit po bit iz Niša! Foto: Deli
Završen je prvi državni #KodirajDržavu hakaton! Pobedila je ekipa BitPoBit iz Niša! Foto: Deli

Niški tim BitPoBit, sastavljen od dva studenta sa Elektronskog fakulteta u Nišu i jednog sa Bristolskog univerziteta, pobedio je na prvom državnom hakatonu, programerskom maratonu „Kodiraj državu“, čiji je zadatak bilo pronalaženje rešenja za unapređenje sajta eUprava.

Član pobedničkog tima Mihajlo Milosavljević je za RTS izjavio da je nespavanje bilo najveći problem, da je bilo vrlo naporno, ali da su dosta toga naučili. Niški tim je ponudio rešenje , uz čist dizajn, za brzo pronalaženje usluga na portalu eUprava.

Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 14 timova, devet u Beogradu i pet u Nišu koji su dali predloge za redizjan portala kako bi se unapredilo korisničko iskustvo.

eUprava posle 48 sati takmičenja programera i dizajnera sada ima sjajna rešenja; Foto: Deli
eUprava posle 48 sati takmičenja programera i dizajnera sada ima sjajna rešenja; Foto: Deli

Posle 48 sati neprekidnog rada pobednici su kao nagradu dobili vaučer od 2.500 dolara za kupovinu u prodavnicama tehnike.

Hakaton “Kodiraj državu” organizovala je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade Srbije i Inicijativom Digitalna Srbija.

Prema rečima zamenika direktora Kancearije za IT i E-upravu Zorana Mišića, svaki tim je imao primenjivo rešenje i naglasio da će Kancelarija ostati u kontaktu sa takmičarima.