Niški pop pevač Bane Jovanović osvojio 2.mesto na festivalu u Arandjelovcu

Bane Jovanović
Bane Jovanović

Na nedavno završenom III festivalu zabavne muzike SUMMER FEST 2019. u Arandjelovcu, niški kantautor Bane Jovanović osvojio je 2.mesto.

Na otvorenoj sceni u parku Bukovičke Banje njegova pesma “Te noći kakva si bila” pobrala je simpatije i publike i stručnog žirija.

“Ovo je jedna od retkih pesama čiji autor nisam ja. Muziku i tekst napisao je poznati niški gitarista i kompozitor Bane Radulović, a aranžman je uradio Marko Stojković. Prateće vokale otpevali su momci iz vokalne grupe “Constantine”, kaže Jovanović i dodaje da nagradu nije očekivao, jedino mu je bilo bitno da predstavi publici novu pesmu na kojoj se dugo radilo.

Summer fest u Arandjelovcu održan je 9.juna, a tačno mesec dana ranije, 9.maja, Bane je učestvovao na VII EX-YU festivalu MAJSKO LETO 2019. u Zemunu. I tamo je bio uspešan. Nastupio je sa pesmom “U tvom srcu je istina” i osvojio 3.nagradu stručnog žirija za najbolju pop pesmu.

Podsetimo se, Banetu Jovanoviću je 13.marta na svečanoj ceremoniji u Sava Centru u Beogradu dodeljena balkanska nagrada BALKAN MUSIC AWARDS za kantautora godine, a u novembru prošle godine BEOGRADSKI POBEDNIK kao otkriće godine u zabavnoj muzici, o čemu je portal NAISSUS INFO već pisao.

Bane je profesor matematike u niškoj Umetničkoj školi i Gimnaziji u Beloj Palanci i za sada uspešno spaja svoje dve velike ljubavi, pedagoški rad i muziku.

Exe-Net