Bane Jovanović dobio nagradu za kantautora godine BALKAN AWARDS 2019.

Bane Jovanović dobio nagradu za kantautora godine BALKAN AWARDS 2019.
Bane Jovanović

Bane Jovanović je 13.marta na svečanoj ceremoniji u Sava Centru u Beogradu dobio prestižnu balkansku nagradu za kantautora godine u kategoriji zabavna i pop muzika, BALKAN AWARDS 2019.

Kantautor iz Niša koji se pune dve decenije bavi zabavnom i pop muzikom. Po profesiji je profesor matematike, dok mu je muzika velika ljubav i hobi jos iz gimnazijskih dana. Radi u srednjoj Umetničkoj skoli u Nišu i Gimnaziji u Beloj Palanci.

Prvi demo snimak napravio je davne 1994.godine, a ozbiljnije korake u muzičkim vodama pravi 1998. godine, nastupom na festivalu zabavne muzike u Štipu.Drugi veliki nastup je bio 2000.god. na festivalu “Beogradsko proleće” u Domu sindikata sa kompozicijom “Kad poželim” uz pratnju velikog orkestra i hora Pozorišta na Terazijama pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića. Pored dobrih kritika tada dobija i komplimente Djordja Marjanovića koji se slušajući njega prisetio sopstvenih početaka.

Usledili su festivali: Sunflower u Zrenjaninu 2005., Fezam u Šapcu 2011.,2014. i 2016.godine i Majsko leto u Beogradu 2018.godine.

Dobitnik je nagrade za najbolji tekst, III nagrade za kompoziciju, specijalnog priznanja za doprinos festivalu zabavne muzike u Šapcu, nagrade za negovanje pop zvuka. Saradjivao je sa poznatim aranzerima, Bratislavom Stamenkovićem, Duškom Martinovićem, Batom Zlatkovićem…

Početkom 2017.godine izlazi njegov retrospektivni CD ” Zbog tebe postojim” u izdanju diskografske kuće “Diskos”, na kojem se nalaze pesme nastale u periodu od 1998. do 2008. godine. U septembru 2018. godine, po anketi gledalaca 63 lokalne i regionalne televizije na čelu sa RTV Studio B, koje emituju emisiju “Pod sjajem zvezda”, album ” Zbog tebe postojim” proglašen je za najuspešniji album zabavne i pop muzike Srbije i regiona. To priznanje mu je uručeno na Beogradskom sajmu. Svi ovi uspesi doprineli su da bude nominovan za najveću godišnju nagradu “Beogradski pobednik”, kao otkriće godine u kategoriji zabavna i pop muzika, koja se tradicionalno već 15 godina dodeljuje najuspešnijim ličnostima iz javnog, kulturnog i privrednog života i koja mu je uručena na svečanoj ceremoniji 6.novembra 2018. godine u  beogradskom klubu Kazina na Terazijama. Medu ostalim dobitnicima bili su muzičari Marko Kon i Ivana Jordan, glumac Branislav Lečić, voditelj Suzana Mančić, emisija “Žikina šarenica”…

Pre nekoliko dana, 13.marta, Banetu je uručena balkanska nagrada, BALKAN AWARDS 2019., za kantautora godine zabavne i pop muzike.

BALKAN AWARDS 2019.
BALKAN AWARDS 2019.

Svečana dodela trofeja odrzala se u Sava Centru u Beogradu, u prisustvu velikog broja medija. Nagrada BALKAN AWARDS se tradicionalno dodeljuje ljudima koji su postigli izuzetne rezultate iz oblasti muzike, književnosti, novinarstva, nauke, umetnosti, medicine na teritoriji celog Balkana. Ostali nagradjeni ove godine kada je televizija i zabava u pitanju, bili su: grupa Piloti, grupa Luna, Dušan Svilar, glumica Snežana Savić, voditeljka Suzana Mančić…

  Što se tiče planova, u pripremi su 2 nove kompozicije, jedna autorska i jedna poznatog niškog kompozitora Baneta Radulovića u aranžmanu Marka Stojkovića, koje će se premijerno izvesti na 2 letnja festivala i naći na novom albumu.
 
 
   

 

Global digital clinic