Niški ekonomisti najbolji u studentskom takmičenju u rešavanju poslovnih problema

Pobednici studentskog takmičenja “Ace the Case”
Pobednici studentskog takmičenja “Ace the Case”

Četvoročlani studentski tim koji čine Jelena Todorović, Vanja Popov, Novak Stamenović i Nikola Stanković pobedio je na ovogodišnjem prestižnom takmičenju u rešavanju poslovnih problema “Ace the Case”, koje se ,osim u Srbiji, organizuje u oko 30 zemalja sveta i okuplja najbolje studente.

Tim “Invicti” odnosno studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Nišu Jelena Todorović i Novak Stamenković, Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nikola Stanković i studentkinja FON-a Vanja Popov su, prema mišljenju KPMG žirija, predstavili najbolje rešenje za zadati poslovni problem i to za samo tri sata, bez upotrebe interneta.

“Ovakva takmičenja predstavljaju neprocenjivo iskustvo za nas studente jer se usavršavamo što je ujedno i odskočna daska za zaposlenje”, kažu studenti tima Invicti.

Tim Invicti dok na engleskom jeziku rešavaju zadatak

Pobednici takmičenja “Ace the Case” putuju na usavršavanje u Varšavu

Za njih je obezbeđeno dalje usavršavanje u Varšavi, gde će boraviti u KPMG kancelariji i na radionicama sa stručnjacima unapređivati svoja znanja i veštine koje će im biti od koristi u daljoj karijeri.

Pobednici prošlogodišnjeg takmičenja potvrđuje da su ovakva takmičenja neprocenjivo iskustvo.

“Iskustvo koje mi je učešće na ATC takmičenju pružilo je nezamenljivo! Tokom samog takmičenja naučila sam puno, a boravak u Varšavi bio je fenomenalna nagrada. Pobeda na takmičenju dovela me je do prakse, a zatim i do zaposlenja u KPMG-u, gde danas radim u poresko-pravnom odeljenju”, kaže Lada Filipović.

Svake godine na takmičenje, koje revizorska i konsultantska kuća organizuje na globalnom nivou, prijavi se veliki broj studenata sa svih fakulteta, a proces selekcije prodje dvadeset najboljih. U našoj zemlji se ovo takmičenje održava peti put.

Za ovogodišnje takmičenje prijavili su se studenti ekonomskih fakulteta iz Beograda, Niša i Subotice, studenti FON-a, FEFA, Pravnog fakulteta, čak i jedan student univerziteta u Notingemu.