Niška omladina dobija svoju ulicu i Dan mladih preduzetnika

Niš će imati svoju Ulicu mladih, odlučio je Savet mladih grada Niša na svojoj poslednjoj sednici.

To bi bila ulica kod Parking servisa (slepi deo Ulice Orlovića Pavla) koja vodi ka amfiteatru na Keju, a koja će uskoro biti zatvorena za saobraćaj i postati šetalište, rečeno je na sednici Saveta mladih u Nišu.

Ulica mladih u Nišu na mapi je obeležena žutim bojom
Ulica mladih u Nišu na mapi je obeležena žutim bojom

“Odluka o njenom uvođenju i uređenju doneta je na prošloj sednici Saveta za mlade. Ide se ka tome da se ta ulica zatvori, da se napravi šetalište, a naša inicijativa će svakako biti da tu bude podignut i neki spomenik koji će biti vezan za mlade ljude”, rekao je predsednik Saveta za mlade grada Niša Dušan Ćirić.

U process menjanja imena ulice se, prema njegovim rečima, već krenulo, a sama rekonstrukcija i uređenje biće deo plana izgradnje Trga kralja Milana.

Uvodi se i Dan mladih preduzetnika u Nišu

Savet za mlade na poslednjoj sednici utvrdio je i datum obeležavanja Dana preduzetnika, kao i vreme njegovog održavanja.

“Ideja je da Dan mladih preduzetnika bude od 22. do 24. februara u Oficirskom domu, kada bi mladi preduzetnici i oni budući imali priliku da dobiju sve bitne podatke i smernice o poslovanju za početnike. Jedan od glavnih razloga za odabrani datum jeste početak godine, period kada konkursi za mlade još nisu raspisani”, objašnjava predsednik Saveta za mlade u Nišu.

Ovaj predlog odluke prosleđen je Skupštini grada Niša kako bi Dan mladih preduzetnika ušao u značajne datume našeg grada, dodaje Ćirić.

“Na taj način u narednim godinama bi organizovali različite konferencije koje bi pomogle mladim ljudima da krenu u sopstveni biznis. Bila bi štampana i brošura sa svim informacijama o načinima dobijanja opštinskih i državnih sredstava za start up biznis itd.”, kaže Dušan Ćirić.

Global Digital Clinik