Niš u znaku međunarodnog folklora: Tradicija se nastavlja

Međunarodni studentski festival folklora, SKC Niš 2015; Foto: lenAlex studio
Međunarodni studentski festival folklora, SKC Niš 2015; Foto: lenAlex studio

Niš će i ove godine biti domaćin folklornim ansamblima iz Bolivije, Bugarske, Grčke, Gruzije, Kine, Kostarike, Meksika i Srbije.

“Organizovanjem Festivala želimo da građanima Niša i jugoistočne Srbije približimo narodno stvaralaštvo i različite, nacionalne kulture zemalja učesnika kao i da uvek predstavimo ogromnu kulturnu baštinu našeg kraja i zemlje. Festival je po principima CIOFF-ovih festivala i svake godine okupljamo studentske folklorne ansamble iz najmanje pet zemalja”, kažu u Studentskom kulturnom centru Niš.

Defile folkloraca, Niš; Foto: SKC Niš

Ovogodišnji Međunarodni studentski festival folklora, 11. po redu, trajaće pet dana, od 16. do 20. jula, a pored večernjih nastupa na Letnjoj pozornici, planiran je i defile Obrenovićevom ulicom na dan svečanog otvaranja festivala.

“Izuzetno smo ponosni na to što će u okviru festivala, osim u Nišu, koncerti biti održani i u opštinama Bela Palanka, Vladičin Han, Knjaževac, Ćuprija i Ražanj. Ove opštine su, zajedno sa GO Medijana i gradom Nišom, ovogodišnji pokrovitelji festivala”, kažu u Studentskom kulturnom centru.

Dostava hrane u Nišu