Niš domaćin Evropskog prvenstva u paraglajdingu: Uređuje se put do Višegradske stene

Paraglajding iznad Niša
Paraglajding iznad Niša

Niš će biti domaćin Evropskog prvenstva u paraglajdingu, a takmičare očekuju bolji uslovi, zahvaljujući Gradskoj opštini Pantelej koja je izdvojila sredstva da uredi poletište na Višegradskoj steni iznad Oreovca, koje predstavlja jedno od najboljih i najpogodnijih mesta na svetu za bavljenje paraglajdingom.

Reč je o ravnanju terena i zemljanim radovima koji se realizuju uz finansijsku podršku Gradske opštine Pantelej, u iznosu od 300 hiljada dinara, a u susret predstojećim takmičenjima u paraglajdingu.

Tako će paraglajderi iz Srbije, Slovenije i BIH, na takmičenju koje će se održati od 10. do 16. juna, imati mnogo bolje uslove.

“Zbog dobre organizacije Svetskog kupa prošle godine, na kome je učestvovalo 130 takmičara iz 30 zemalja sveta, sada možemo da organizujemo i Evropsko prvenstvo i nadam se da će svake godine broj takmičara iz godine u godinu rasti”, kaže predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Predsednik GO Pantelej u obilasku radova na Višegradskoj steni iznad Oreovca
Predsednik GO Pantelej u obilasku radova na Višegradskoj steni iznad, Oreovca

Da bi se iskoristio potencijal Višegradske stene potrebno je i da se uredi put od oko 2,5 kilometara do nje, zbog čega je GO Pantelej napravila projekat i aplicirala preko IPA programa.

Global Digital Clinik