Džezeri u Nišu “džemovanjem” proslavljaju svoj dan

Svetski dan džeza Niš
Svetski dan džeza Niš

U Nišu će tačno u podne, u ponedeljak, 30. aprila biti održan matine koncert ispred Nišville Jazz Muzeja (Hamam) u Tvrđavi, gde će nastupiti sastav Stoned Heads, a biće postavljena i izložba umetničkih radova sa prethodnih izdanja Nišvila.

Foto: Andrija Railey Rakic

Celovečernji koncert u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu Feedback, od 21h.

Karadžov
Karadžov

Nosioci programa biće Vlada Karadžov combo jazz band i DJ Loptica iz Niša , a predviđen je i tradicionalni jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

“Ovom prilikom pozivamo muzičare svih generacija da se pridruže proslavi svetskog dana džeza, ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe, koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici”, kažu u organizacionom timu Nišville.  

Za sve programe povodom Svetskog dana džeza, ulaz je besplatan!

Podsetimo, Nišville jazz festival ove godine tradicionalno, sedmi put za redom obeležava Svetski dan džeza koncertima u 5 država i 10 gradova.

Pored programa u Srbiji, Nišville će se za International Jazz Day predstaviti i u Litvaniji, Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji.

Više o Svetskom danu džeza možete pogledati ovde.

Global Digital Clinik