Niš dobija turski konzulat, uskoro redovna aviolinija Niš – Istanbul

konzulat
Foto: Zvanična FB stranica Dragana Sotirovski

U Nišu će uskoro biti otvoren turski konzulat, najavio je ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, a gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je i uspostavljanje redovne aviolinije između Niša i Istanbula.

Na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sa ambasadorom Turske bilo je reči o jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, posebno na polju ekonomije.

“Verujem da će mnoge obradovati vest o skorašnjem uspostavljanju redovne aviolinije između Niša i Instanbula. Bila sam prijatno iznenađena inicijativom i zainteresovanošću Republike Turske da u Nišu otvori svoje konzularno predstavništvo”, napisala je Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Kako je navela, konzulat bi bilo “na usluzi turskim državljanima koji putuju kroz Srbiju i radio bi na razvoju privredne saradnje i dolasku novih investitora u Niš i ovaj deo Srbije”.

“Njegova ekselencija izrazio je spremnost svoje zemlje da radi na obnovi spomeničkog nasleđa iz perioda Osmanskog carstva. U razgovoru je učestvovala moja pomoćnica za međunarodnu saradnju Jovana Mitić, predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i predstavnici turskih kopanija koje posluju u Nišu, Aleksincu, Vladičinom Hanu i Vranju”, zaključila je Sotirovski na svom Fejsbuk profilu.