Nastavljena vakcinacija rizičnih pacijenata: Vakcinisano 92, bez alergijskih reakcija

vakcinacija rizičnih
Foto: Ilustracija, Unsplash

Ovog vikenda nastavljena je vakcinacija rizičnih grupa pacijenata u Urgentnom centru UKC Niš. Tokom dva vikenda, koliko traje imunizacija, vakcinisan je 271 pacijent.

Vakcinacija rizičnih pacijenata obavlja se u Urgentnom centru za građane iz Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Timočkog okruga.

Proteklog vikenda vakcinisane su 92 osobe, od tog broja 89 pacijenata primilo je prvu dozu vakcine Fajzer, dok je jedan revakcinisan. Dvoje pacijenata je, po svom zahtevu, vakcinisano kineskom vakcinom. Nijedna osoba nije imala reakciju, niti je bilo komplikacija, prenose Južne vesti.

Revakcinacija ovih građana biće organizovana pod istim uslovima.

Pacijenti su tokom vakcinacije pod „budnim okom“ epidemioloških i anestezioloških timova. U svakom trenutku, za konsultacije, ukoliko to bude potrebno, biće dostupni i hematolozi, rečeno je iz UKC-a.

Prema propisanim pravilima struke i kako bi se izbegle sve eventualne nepredviđene okolonosti, svako od vakcinisanih građana, nakon primanja vakcine, sat vremena provede u Urgentnom centru, gde će im je obezbeđena kompletna medicinska pomoć, ako se ukaže potreba.

“Plan nam je, da u narednim nedeljama, vakcinišemo sve one građane koji spadaju u ovu grupu. Vakcinisaćemo ne samo građane iz Niša i našeg okruga, već i iz Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Timočkog. To obuhvata populaciju oko dva i po miliona stanovnika”, rekao je ranije direktor UKC Niš Zoran Perišić.

Zainteresovani građani iz Nišavskog, ali i pet okruga termin mogu da zakažu putem telefona 066/805-15-47.