Kraj Lige šampiona kakvu poznajemo, najbogatiji formirali Superligu

kraj lige šampiona kakvu poznajemo
Kraj Lige šampiona kakvu poznajemo?

Dvanaest najbogatijih fudbalskih klubova Evrope donelo je odluku da formiraju takmičenje pod nazivom Superliga.

Prema pisanju Sport kluba, 12 klubova osnovalo je Supreligu, s tim da očekuju da će im se pridružiti još tri kluba pre prvog takmičennja. Osnivači su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem.

Očekuje se da će se još tri kluba pridružiti pre početka prve sezone, koja bi trebalo da počne što pre. Radujemo se diskusijama sa UEFA i FIFA kako bismo došli do najboljih ishoda za novu Ligu, ali i za fudbal u celini, piše u saopštenju i dodaje da će svi klubovi učestvovati u svojim nacionalnim ligama, čuvajući tradicionalni domaći kalendar koji ostaje u središtu klupskog takmičenja, navodi Sport klub.

Kako navodi ovaj portal, projekat novog takmičenja podrazumeva formiranje lige u kojoj će učestvovati 20 najboljih klubova u Evropi – 15 osnivača, plus pet koji će kvalifikovati na osnovu rezultata u prethodnoj sezoni.

Sa druge strane formiranje evropske Superlige veliki je udarac za Ligu šampiona, a UEFA i FIFA, koja poziva na jedinstvo, su već poručili da ne odobravaju novo takmičenje.

Svim klubovima i igračima koji budu učestvovali u Superligi mogao bi da bude zabranjen pristup svim UEFA i FIFA takmičenjima, evropskim ili međunarodnim.“, saopštavaju iz UEFE I FIFE, a prenosi Sport klub.

Izvor:Sport Klub