Naselje Šljaka dobiće vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kažu iz Grada

naselje šljaka
Foto: Zvanični sajt grada Niša

Niško naselje Šljaka godinama unazad suočava se sa problemima pucanja cevi i nestanka vode. Meštani ovog naselja imaju problema sa pijaćom vodom već dugi niz godina, a još jedno rešenje problema obećala im je i nova gradonačelnica.

Da se naselje Šljaka suočava sa ovim problemima bilo je poznato i prethodnoj vlasti, ali osim obećanja i pomeranja rokova meštani ništa nisu dobili. Aktuelna gradonačelnica, Dragana Sotirovski, obišla je juče ovo naselje.

“Voljni smo da završimo započetu izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Šljaka gde živi oko 2.000 ljudi i da na taj način posle puno vremena rešimo njihove probleme”, rekla je gradonačelnica tokom obilaska sa saradnicima i predstavnicima Saveta građana.

Kako kaže gradonačelnica, “probleme najbolje sagledate na terenu”, pa se tako ona upoznala sa delovima u kojima nema vodovodne i kanalizacione mreže i sa ulicama koje su neasfaltirane.

Prema njenim rečima, završetak započetog rešavaće u što kraćem roku. Izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže i pitanje rekonstrukcije ulica obećani su za narednu godinu sa početkom građevinske sezone.

Dostava hrane u Nišu