NASA u Nišu: Svemir iz ugla žene koja upravlja astronautima

Kako izgleda svemir iz ugla Elizabeth Blome, menadžera za tehničke operacije svemirskih letelica u NASA
Kako izgleda svemir iz ugla Elizabeth Blome, menadžera za tehničke operacije svemirskih letelica u NASA

Kako izgleda svemir iz ugla Elizabeth Blome, menadžera za tehničke operacije svemirskih letelica u NASA (Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija SAD-a), možete saznati na predavanju koje organizuje Connect Center 19. jula od 18h u Deli prostoru u Nišu. 

Elizabeth će na predavanju pričati o svom iskustvu u Nasi, šta znači raditi u najvećoj organizaciji na svetu koja se bavi svemirskim pitanjima i kako izgleda njen običan radni dan. Jedna od tema na predavanju biće i njen put od fakulteta do posla u Nasi, a pokriće i tehničke aspekte svog trenutnog posla. 

Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Elizabeth već 20 godina radi u Nasi, gde je promenila šest pozicija. Njena trenutna pozicija je menadžer za tehničke operacije svemirskih letelica (Extravehicular Activity Flight Increment Manager) što podrazumeva koordinaciju i upravljenje svih aktivnosti astronauta van svemirske letelice na Međunarodnoj svemirskoj stanici (International Space Station).

Za predavanje se možete prijaviti preko obavezne prijavne forme:
http://bit.ly/NASAuNisu

Ulaz je besplatan.

Predavanje organizuje Connect Center, organizacija osnovana 2015. godine u Nišu od strane američke porodice iz Teksasa, SAD. Ima za cilj zbližavanje kultura i širenje ideje multikulturalnosti kroz organizaciju edukativnih, zabavnih i humanitarnih događaja.

Global Digital Clinik