Štefanek u Nišu: Razvoj sporta sa više mladih

Predstavnici Sporstkog saveza Srbije u poseti Nišu; Foto: SSS
Predstavnici Sporstkog saveza Srbije u poseti Nišu; Foto: SSS

Da bi Sportski savez Srbije uspeo da sprovodi svoje akcije širom Srbije neophodna je saradnja sa teritorijalnim granskim savezima zbog čega su predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili i Niš kako bi uspostavili neposredan kontakt i obavili dogovore o budućim vidovima saradnje sa predstavnicima sporta u Nišu.

Najpre sastali sa kolegama iz Sportskog saveza Niša, a zatim je razgovor o sportu nastavljen u Gradskoj kući, gde je sportske funkcionere dočekao član Gradskog veća zadužen za sport Branislav Kačar.

“Razlog poseta savezima širom Srbije je da bi ih uključili u priču koju ćemo zajednički da ostvarimo, a to je što više mladih u sportu, više njih na ovakvim strunjačama, na terenima, bazenima”, rekao je Štefanek.

Zvanična poseta najviše delegacije Sportskog saveza Srbije završena je upoznavanjem sa predstavnicima sporta u Niškoj Banji, prvoj niškoj opštini koja je formirala svoj sportski savez.

“Niš ima mnogo potencijala za razvoj sporta ali za to su neophodni dobra organizacija i saradnja. Ovim dolaskom želimo da poručimo da ćemo uraditi sve što od nas zavisi da bi podržali sportske manifestacije, ideje i planove koje bi u sport uključile prvenstveno što veći broj mladih i dece ali i drugih koji to žele”, rekao je Marinković.

Iako je prva poseta Aleksincu i Nišu protekla konstruktivno, zlatni olimpijac nije bio u prilici da se upozna sa predstavnicima svog sporta iz prostog razloga što u ovim gradovima i nema rvača.

Ima, međutim, mnogo kvalitetnih mladih sportista kojima će svaka pomoć Sportskog saveza Srbije biti dobrodošla. A kako je najavljeno prilikom posete, na to mogu i da računaju.