Narodno pozorište u Nišu zasvetleće u bojama zastave Evropske unije i Srbije

Dan Evrope u Nišu
Dan Evrope u Nišu

I ove godine u Srbiji će biti obeležen Dan Evrope, 9. maj, nizom manifestacija organizovanih u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom i Mrežom Evropskog pokreta u Srbiji.

Dečiji hor, predstava, izložba i filmovi

U okviru obeležavanja Dana Evrope , 9. maja u Nišu, od 17 sati na amfiteatru nišavskog keja nastupiće dečiji hor “Čarolija”, pobednik takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, a zatim će premijerno biti odigrana dečija predstava “Pustolovine sa Pipi Dugom Čarapom”  koju će izvesti glumci udruženja „Mladi kreativci – rastemo“.

Dan Evrope obeležava se svake godine u Evropi 9. maja, u znak sećanja na pobedu nad fašizmom 1945. i deklaraciju Roberta Šumana, francuskog ministra spoljnih poslova, koji je 1950. godine najavio projekat pomirenja i ujedinjenja u Evropi – osnivanje Evropske zajednice za ugalj i čelik, koji se vremenom razvio u Evropsku uniju.

“Istovremeno će u obližnjem Oficirskom domu biti otvorena izložba dečijih radova nastalih na kreativnim radionicama u EU info kutku na temu kulturnog nasleđa Srbije i Evrope. Izložbu će otvoriti autori ovih dela”, najavljuju u EU Info kutku Niš.

Program će potom biti nastavljen u Niškom kulturnom centru gde će od 20h biti prikazana dva filma savremene evropske produkcije. Na repertoaru NKC-a naćiće se francuski film „Nisam đubre“ i slovački „Fer-plej“.

U periodu od 21h do 23h biće osvetljeno Narodno pozorište u Nišu u bojama zastava Evropske unije i Srbije.

Proslava Dana Evrope u Nišu obeležava se uz podršku Grada Niša.

Takođe, podršku organizaciji dali su Narodno pozorište u Nišu, Niški kulturni centar, Škola „Mode i lepote i Media i Reform Centar.

Global Digital Clinik