Napadnut jedan od vođa protesta u Nišu

Foto: Danas
Foto: Danas

Profesora Zorana Jovanovića, jednog od vođa protesta u Nišu, napala je preksinoć maskirana osoba, koja je pokušala da izgura njegov automobil sa puta, pritom mu pretivši da zaustavi vozilo i izađe iz njega. – kako navodi list Danas

Ovo je treći napad na profesora Jovanovića u proteklih nekoliko meseci na koje policija i tužilaštvo nisu reagovali.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu kaže za Danas da se ne oseća ni malo bezbednim i da je očigledno da nadležne institucije neće da ga zaštite, iako je svaki put dostavio tablice osoba koje su mu pretile na putu.

Preporučujemo:
– Zbog nje svi poželeli da posete Niš: “Vodič kroz Niš(išlije)”
– Evo kako će izgledati centar u Nišu: Pešačka zona, fontana, uređenje mosta
Narodno pozorište – Repertoar u februaru 2019. godine

– Iz svoje seoske kuće sam išao prema Nišu. Na jednom delu puta je suženje, gde svi prelazimo na levu traku. Pre tri večeri je iza mene išao kamion koji je ablendovao i maltene izgurao moj automobil sa puta. Preksinoć se to ponovilo, samo što nije bio u pitanju kamion, već motor četvorotočkaš. Reagovao je kao kamion, na istom delu puta u isto vreme – kaže Jovanović za Danas, ocenjujući da to nije mogla da bude slučajnost.

Vozilo se nabilo u zadnji deo profesorovog automobila, ablendovalo a kada su izašli iz uskog dela, motor je prešao sa strane gde je sedela Jovanovićeva supruga.

Opširnije na sajtu Danas

Exe-Net