Inspekcija Ministarstva zdravlja na Infektivnoj klinici KC Niš

infektivna
Infektivna klinika Niš

Zbog smrti Nevene Margetić (27), koja je preminula od posledica gripa u subotu na Infektivnoj klinici KC Niš, inspekcija Ministarstva zdravlja sprovela je hitnu kontrolu u ovoj ustanovi.

Nevene Margetić je u teškom stanju sa visokom temperaturom i otežanim disanjem četiri puta dolazila u nišku Hitnu pomoć, gde su joj davali paracetamol i vraćali je kući.

Tek četvrti put  lekari su shvatili da je u kritičnom stanju i sanitetom je prebacili na Infektivnu kliniku.

Preporučujemo:
– Zbog nje svi poželeli da posete Niš: “Vodič kroz Niš(išlije)”
– Evo kako će izgledati centar u Nišu: Pešačka zona, fontana, uređenje mosta
Narodno pozorište – Repertoar u februaru 2019. godine

Epidemiolog dr Zoran Radovanović smatra da je nesporno da su lekari Hitne pomoći napravili kardinalnu grešku.

– Dobro je što je inspekcija sprovela kontrolu. Bolesna mlada devojka obraćala im se za pomoć nekoliko puta, a oni su je vraćali kući uz paracetamol, što je besmislica. Znajući da nemaju laboratoriju niti mogućnost da je leče, trebalo je odmah da je pošalju u referentnu zdravstvenu ustanovu. Ona je, verujući im, pristajala na terapiju lekara, koja joj očigledno ništa nije pomogla – naglašava dr Radovanović.

Mlada Nišlijka nije imala nijednu hroničnu bolest, a preminula je kada su joj usled virusa otkazala pluća. Ona je jedna od, za sada, šest žrtava gripa u Srbiji, od početka sezone virusa AH1N1, čija je epidemija u regionu krenula u decembru 2018.

– Sa izuzetno teškom kliničkom slikom pluća primljena je kod nas na kliniku. Iako je bila priključena na aparat za disanje, to nije uspelo da zaustavi veliko oštećenje pluća. Smrt je nastupila usled respiratorne insufincijencije, odnosno otkazivanja rada pluća – rekao je prof. dr Miodrag Vrbić, direktor Infektivne klinike.

Izvor www.srbijadanas.com

 

Dostava hrane u Nišu