Najveća ponuda apartmana u Novom Sadu

Novi Sad je drugi najveći grad u Srbiji, poseban po fascinantnoj istoriji, spoju kultura i nekim od najlepših arhitektonskih dragulja u državi. Poslednjih godina Novi Sad doživljava neverovatnu ekspanziju u mnogim oblastima, pa tako i u turizmu. Svake godine ovaj grad posećuje sve više turista kako iz Srbije, tako i iz celog sveta.

Zbog toga je bilo neophodno da se i ponuda smeštaja razvije u korak sa svim drugim turističkim sadržajima grada. Kao jedna od najposećenijih turističkih destinacija Srbije, mesto koje postioce privlači velikim brojem atrakcija i globalno priznatim festivalima, Novi Sad je u poslednjih desetak godina razvio raznovrsnu mrežu smeštajnih kapaciteta.

Smeštaj u Novom Sadu

Koliko je Novi Sad tražena destinacija najbolje govori činjenica da se u ovom gradu nalazi više od trideset hotela. U pitanju su hoteli različite strukture, opremljenosti i cena. Većina hotela smeštena je u strogom centru grada ili njegovoj blizini, pa ćete, ako se odlučite za ovaj tip smeštaja, vrlo lako moći da obiđete najpoznatije turističke tačke grada.

Cena hotela varira u zavisnoti od lokacije i kvaliteta, ali je po pravilu uvek znatno veća od cena privatnih apartmana. Apartmani Novi Sad javili su se kao odličan odgovor na često nesrazmerno visoke cene hotelskog smeštaja. Za znatno manji novac možete dobiti sobu istog kvaliteta, a često i bolju od hotelske.

Privatni apartmani takođe nude i mnoge duge prednosti i pogodnosti, poput većeg komfora i zagarantovane intime. Zagarantovano je da vas tokom boravka u apartmanu niko neće uznemiravati, pa se možete opustiti i uživati u potpunoj intimi stana koji ste iznajmili.

Jedna velika prednost privatnog smeštaja u odnosu na hotelski je i znatno veća raznovrsnost. Možete sami odabrati apartman koji vam odgovara do najsitnijih detalja, a apartmani takođe nisu vezani za samo nekoliko najpopularnijih tačaka u gradu. Imaćete mnogo veću slobodu prilikom izbora mesta na kome želite da odsednete.

Šta videti u Novom Sadu

Mnogo je razloga zašto vredi posetiti ovaj šarmantni grad na severu Srbije. Novi Sad je jedan od kulturno najrazvijenijih gradova Srbije, grad božanstvene arhitekture, ljupkih ulica i trgova, bajkovitih vojvođanskih salaša i predivne okolne prirode koja upotpunjuje čitavu sliku.

Izdvojili smo nekoliko tačaka u gradu koje predstavljaju nezaobilazna mesta svih turista koji se upute u Novi Sad.

  • Petrovaradinska tvrđava: Ovo drevno utvrđenje na obali Dunava jedan je od najčuvenijih simbola Novog Sada. Turiste privlači ogromnim brojem raznovrstih sadržaja i atrakcija rasprostranjenih širom ovoga impozantnog zdanja.

Petrovaradinska tvrđava je savršeno mesto na kome možete uživati u prijatnim šetnjama uz drevne bedeme, opuštanju u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, kao i očaravajućem pogledu na Dugin most i levu obalu Dunava. Prošetajte se do raskošno ukrašene Beogradske kapije, istražite misteriozne podzemne vojne galerije i otkrijte zašto je najpoznatiji toranj Novog Sada dobio nadimak Pijani sat.

  • Gradska kuća: Novi Sad je titulu jednog od najlepših gradova Srbije stekao zahvaljujući svojoj neponovljivoj kombinaciji različitih arhitektonskih stilova. Mnogo je božanstvenih građevina čija se lepota teško može opisati rečima. Jedno od najimpozantnijih je monumentalna Gradska kuća.

Smeštena je u samom srcu grada koje dodatno ulepšava svojim prizorom. Neorenesansna Gradska kuća, koja noću obasjava centar Novog Sada, na predivan način ukrašava staru arhitekturu grada.

  • Muzeji Novog Sada: Obilazak Novog Sada nije kompletan bez najprepoznatljivijeg zaštitnog znaka grada, njegovih mnogobrojnih vrednih kulturnih institucija. Nije slučajno to što je baš ovaj grad proglašen za kulturnu prestonicu Evrope. Muzejska ponuda ovog grada izuzetno je bogata, pa je gotovo nemoguće obići sve značajne tačke u gradu za vreme kraćeg boravka.
  • Gradska plaža Štrand: Peščana plaža Štrand, izdvojena izvan samog centra grada, važi za jedno od najlepših kupališta na obalama Dunava. Tokom letnje sezone nudi raznovrsne turističke sadržaje, mesto za plivanje, brojne barove i razne rekreativne aktivnosti koje privlači na hiljade ljubitelja zabave na suncu svakog leta.
  • Dunavski park: Novi Sad ima sreću da bude upotpunjen mnogim predivnim zelenim površinama. Najlepša i najstarija od njih je biser grada, Dunavski park. U centru parka je ljupko jezerce okruženo stazama i brojnim vrstama drveća, što ga čini pravom malom oazom za odmor i uživanje. Duboki hlad, labudovi i patke koji krstare jezercem stvaraju zaista bajkovitu sliku.
  • Novosadski mostovi: Još jedan od nadaleko prepoznatljivih simbola grada su i njegova tri mosta koja se pružaju preko toka pitomog Dunava. Ljubitelj dugih šetnja kraj reka mogu ulaziti u prelasku novosadskih mostova.

Možete prošetati preko mosta Duge, koji svako veče osvetljava Dunav svetlošću različitih boja ili doći do impozantnog Žeželjevog mosta. Najpoznatiji je Most Slobode, koji je nakon bombardovanja iznova obnovljen i vraćen mi je nekadašnji sjaj.

Ovo je samo mali broj zanimljivih atrakcija i znamenitosti u kojima možete uživati ako se uputite u Novi Sad. Od vašeg raspoloženja zavisi da li ćete više uživati u nekim od ugostiteljskih objekata na mnogim interesantnim lokacijama u ovom gradu ili ćete se radije prepustiti aktivnom odmoru i obići centar šetajući ili vozeći bicikl. Sadržaja je pregršt, te ćete se ovom gradu iznova vraćati, a da uvekpreostane još neki skriveni kutak zbog koga ćete poželeti da se Novom Sadu vratite.