Meštani Pasi Poljane danima nemaju vodu

foto: V.K Juznevesti
foto: V.K Juznevesti

Pošto već pet dana nemaju vodu, i to baš u vreme tropskih temperatura, žitelji niškog naselja Pasi Poljana okupili su se večeras oko 20 sati u najprometnijoj ulici u ovom naselju, kako bi, kažu, mirnim protestom ukazali na problem koji uporno prijavljuju nadležnima, a na koji oni, tvrde građani, ne reaguju. – prenose Juzne vesti

Poručili su da će protestovati i sutra, a možda i radikalnije ako problem vodosnabdevanja uskoro ne bude rešen.

Stanovnici Pasi Poljane kažu da su im ovih dana iz JKP Naissus govorili različite razloge za nestanak vode – nekima su pričali da je u pitanju kvar i da će ovako biti celog leta, dok su drugima poručivali da je potrošnja ogromna i da je tehnički nemoguće da se obezbedi tolika količina vode.

Osim toga što im iz Vodovoda poručuju da manje troše i da je u pitanju kvar, nekim građanima rekli su da je kvar saniran, ali da voda ne sme da se pusti naglo da ne bi popucale cevi.

Građani kažu, snalaze ovih dana tako što pune šerpe i kante i greju vodu na suncu da bi se istuširali, dok su neki otišli u selo. Mnogi ovde, kako ističu, imaju bebe koje ne mogu da okupaju.

Nemamo vodu za osnovne stvari već pet dana, a na Ledenoj steni perionice za automobile i tepihe rade punom parom po ceo dan – kaže stanovnica Vanja Kerčmar.

Meštani koji su se sinoć okupili najavljuju nove i radikalnije proteste ako uskoro ne dobiju vodu. Kažu da postoji mogućnost da će blokirati put kojim autobus ide za Novo groblje.

Izvor: Juznevesti.com