Najbolji način da iskoristite vreme kod kuće

Elektronske knjige

Dok se priroda priprema za proleće, ljudska populacija suočava se sa korona virusom. Države širom sveta proglasile su vanredno stanje, što podrazumeva obavezan ostanak kod kuće.

Sve ove mere uvode se kako bi se širenje virusa kontrolisalo i kako bi se izbegao veliki broj zaraženih u isto vreme.

Međutim, činjenica da sve svoje vreme treba provesti kod kuće, nekome može teško pasti. To što dane morate provesti zatvoreni u svom domu, i sa ograničenim kretanjem ne treba da vam stvara tenziju. Učinite da vam prostor u kojem  provodite vreme bude prijatan. Sada je pravo vreme da udovoljite sebi.

Poslednjih dana aktuelna tema je – kako izdržati u izolaciji?

Mnogi se na društvenim mrežama bave upravo time, deleći savete kako možete provesti dane u kod kuće. Glumica Jelena Gavrilović je sa svojim pratiocima podelila video u kojem navodi šta se sve to može raditi ovih dana. „Možeš da vežbaš, da pročitaš knjigu za koju nikad nemaš vremena, možeš da opereš pertle… Provedi kvalitetno vreme kod kuće, posveti se sebi, i na taj način vodi računa o drugima“, rekla je Gavrilovićeva. Influenserke na Instagramu svakodnevno pratiocima daju nove ideje. Jedna od njih je i Aleksandra Bezmarević Stević  koja na svom profilu deli mnogo načina na koje možete da zabavite decu, i da zajedno sa njima provedete kvalitetno vreme. Solidarnost je na prvom mestu, i bitno je da se svi međusobno podržavamo. Kako provodi dane u izolaciji sa svojim psom, pokazala je i Sara Angius iz Holandije u kratkom videu.

S obzirom na to da su se svi prebacili u onlajn svet, možete iskoristiti slobodno vreme i pokoniti sebi neku edukaciju iz oblasti koja vas interesuje. Digitalni marketing je novo zanimanje koje postaje sve isplatljivije i zastupljenije. Onlajn kurs pruža vam mogućnost da naučite dosta iz ove oblasti, a predavanja koja se emituju uživo pružaju mogućnost komuniciranja sa predavačem. Vreme izolacije je pravi trenutak da pogledate i sve filmove i serije koje ste želeli. Zahvaljujući pozorištima  koja svoje predstave sada emituju preko onlajn platformi, možete se posvetiti kulturi i prošetati svetskim muzejima.

Mogućnosti su nebrojive, internet je sada naš prozor u svet i to treba iskoristiti i činiti dobre stvari za sebe, dok sedeći kod kuće pomažemo celom čovečanstvu.

Autor: N.M.

Exe-Net