Nagrada „Zoranov brk“ pripala Aleksandru Mihailoviću, glumcu Narodnog pozorišta Niš

nagrada zoranov brk
Foto: Narodno pozorište Niš, Facebook

Narodno pozorište Niš predstavilo se sinoć publici u Zaječaru, predstavom „1789“. Nagrada „Zoranov brk“ pripala je Aleksandru Mihailoviću za ulogu kralja.

Nagrada „Zoranov brk“ dodeljuje se na festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, na kojem se niško Pozorište predstavilo komadom „1789“. Članovi žirija festivala su Miroslav Radonjić, Duško Ljuština i Enver Petrovci.

Publika je dugim aplauzom nagradila ansambl predstave, a potom je Aleksandru Mihailoviću uručena nagrada za ulogu kralja. Mihailoviću je ovo četvrti „Zoranov brk“ u karijeri, profesionalnu karijeru započeo je u Zaječaru.
Pored njega u predstavi igraju i Sanja Krstović, Aleksandar Marinković,  Danilo Petrović, Nađa Nedović Tekinder, Miloš Cvetković, Jovana Golubović i Bratislava Milić.

“Predstava “1789” govori o moćnicima koji, slepi pred evidentnim dokazima da će celo društvo postradati u krvavom haosu, nisu u stanju da preduprede tragediju. Zaslepljeni sopstvenim ambicijama, snovima i željama survaju celokupnu zajednicu, i sebe same, u ponor. Neki od njih vođeni su ideologijom, drugi patriotizmom, treći osvetom ili čak opsesivnom ljubavlju. Ipak, svi zajedno dele istu sudbinu – nasilnu smrt koju nisu bili u stanju da predvide”, kaže reditelj Hadi Kurić.