Nadležna uprava demantuje tvrdnje radnika: Gašenje sektora nije povezano s odbijanjem odlaska na Vučićev miting

provera sirena
Foto: Zvanični sajt Grada Niša

Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja demantovala je tvrdnje pojedinih službenika zaposlenih u Upravi za organe Grada i građanska stanja Grada Niša, koji su na društvenim mrežama i u medijima izneli navode da je celokupna Služba za informatičko-komunikacione tehnologije ugašena zbog njihovog odbijanja da prisustvuju današnjem mitingu.

V.d. načelnice Gradske uprave, Marina Janković, izjavila je da su radnici izneli niz neistina. Ona je u saopštenju dostavljenom medijima naglasila da je nakon usvajanja Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta od strane Gradskog veća, nekadašnji Sektor za informaciono-komunikacione tehnologije preimenovan u Sektor za opšte poslove, informatičko-komunikacione tehnologije i ljudske resurse.

Ovim demantijem se odbacuju tvrdnje radnika da je celokupan sektor ugašen zbog njihovog navodnog odbijanja da prisustvuju mitingu. Gradska uprava ističe da je promena naziva sektora bila deo organizacionih i sistemskih promena i nije povezana sa političkim događajima.

Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja pozvala je medije i javnost da se oslanjaju na zvanična saopštenja i informacije kako bi se izbegla daljnja dezinformacija i narušavanje ugleda institucija.

Global Digital Clinik