Tihi Talas i Toxirro u AKC Fuzz

Tihi Talas

U subotu 27. Maja u AKC Fuzz u Nišu nastupiće bend Tihi Talas, dok će im lokalna podrška biti bend Toxirro. Karte po pretprodajnoj ceni od 300rsd se nalaze u Birtiji kod Dušana dok će na ulazu koštati 500rsd.

Vrata se otvaraju od 21h

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesuje od detinjstva, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir i komponuje, dok Teodora piše pesme, svira klavir i peva. Svoju saradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvataju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da treba zajedno da naprave pesme za debitantski EP “Mikrokosmosi”.

EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redosledom kojim su pesme i nastajale. Inspirirane synth, dream i brit-pop žanrovima, kao i vizuelnim referencama filma “Melancholia” Larsa fon Trira, njihova želja i vizija pesama bili su sanjivi, kosmički sintisajzerski zvukovi koji kod slušalaca izazivaju sladak osećaj melanholije. EP je dobio naziv “Mikrokosmosi” po Teodorinoj prvoj pesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

Simbolično, “Mikrokosmosi” predstavljaju sve što su Teodora i Tijana zajedno stvorile u udobnosti svog doma, a po završetku su same snimile i video spot za debitantski singl “Vodi me”, koji je izašao 14. 1. 2022. EP “Mikrokosmosi” izašao je 1. 2. 2022, a Tihi Talas nastavlja da stvara muziku. Nakon izlaska EP-a snimile su spot za pesmu Opija, na Zagajičkim brdima.

Album “Soba snova” izašao je 1. novembra ove godine i ima 9 pesama. Prethodila su mu dva singla sa albuma – “Jul” i “Mesec”. Naziv je nastao јoš pre godinu dana, inspirisan sobom (Tijaninim kućnim studiom) u kojoj su sve pesme nastale i snimljene. Uživo sviraju sa petočlanim bendom koji pored njih čine Darja Cvetković – gitara, Alex Vujić Ohlsen – bas gitara i Damjan Aleksić – bubnjevi.

Global Digital Clinik