Grad Niš preispituje ugovore sa prevoznicima nakon učestalih kvarova i požara na autobusima

Nakon niza nedavnih kvarova i požara koji su zadesili autobuse javnog gradskog prevoza u Nišu, gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je da će Grad Niš temeljito preispitati ugovore sa auto-prevoznicima sa kojima je sklopljeno javno-privatno partnerstvo.

Iako će potencijalni aneksi ugovora obuhvatiti izmene linija kojima saobraćaju autobusi, odgovornost za stanje samih vozila ostaje isključivo na prevoznicima, istakla je gradonačelnica.

Grad Niš je trenutno u partnerskom odnosu s tri kompanije koje pružaju usluge javnog prevoza. Međutim, nedavni incidenti, poput požara koji je zahvatio autobus prevoznika „Niš ekspres“, izazvali su rastuću zabrinutost među građanima u vezi sa bezbednošću putovanja.

Odgovarajući na brige građana, gradonačelnica Sotirovski je naglasila da će Grad Niš preduzeti sve neophodne korake kako bi se osigurala bezbednost putnika i sprečili budući incidenti. Preispitivanje ugovora sa prevoznicima ima za cilj identifikaciju mogućih problema u javno-privatnom partnerstvu i poboljšanje kvaliteta usluga.

Iako će aneksi ugovora obuhvatiti samo izmene linija, gradonačelnica Sotirovski je naglasila da će Grad Niš takođe nastaviti saradnju sa prevoznicima kako bi se osiguralo da sva vozila budu redovno održavana i da zadovoljavaju sve bezbednosne standarde. Pored toga, ona je izrazila spremnost da se angažuje stručna komisija koja će pružiti stručne savete i preporuke za poboljšanje sistema javnog prevoza.

Građani Niša su izrazili svoju zabrinutost zbog nedavnih incidenata i traže hitne mere kako bi se osigurala bezbednost putnika u javnom prevozu. Gradonačelnica Sotirovski je obećala da će se sve preduzeti kako bi se ovi problemi rešili i da će grad nastaviti raditi na unapređenju sistema javnog prevoza kako bi se građanima pružila pouzdana i sigurna usluga.

Očekuje se da će gradonačelnica Niša uskoro održati sastanak sa predstavnicima prevoznika kako bi se raspravljalo o potencijalnim izmenama ugovora i daljim koracima u cilju obezbeđivanja bezbednosti putnika u javnom gradskom prevozu. Građani s nestrpljenjem očekuju konkretne mere i brzu reakciju kako bi se ova pitanja rešila na zadovoljstvo svih korisnika javnog prevoza u Nišu