Na humanitarnom bazaru za Lanu i Marka prikupljeno 244.600 dinara

prikupljeno

Humanitarni bazar, održan u subotu 17.10. u parku Svetog Save, okupio je Nišlije u akciji prikupljanja pomoći za Lanu i Marka. U okviru akcije prikupljeno je ukupno 244.600 dinara.

Akcija i lepo vreme su privukli veliki broj posetilaca, a bazar je imao šta i da im ponudi. Humanitarna grupa „I ja sam dete sa ove planete“ je kroz Humanitarni bazar okupila brojne proizvođače i ljude, koji su rado donirali svoje proizvode, znanja i veštine. Slatkiši, slaniši, domaće testenine, umetnički radovi, igračke, magnetići, vaučeri, dekupaž, crtanje po licu, muzika, ples…bilo je svega. Najveći donatori bila su deca. Svojom znatiželjom nisu davali roditeljima previše izbora, te su ovi morali da se priključe akciji.

Na Humanitarnom bazaru je oko 15 časova nastupio i Oliver Katić, koji je svirkom razveselio prisutne sugrađane.

Treba napomenuti i to da je porodica Jauković donirala ukupno 40.000 dinara za Lanu i Marka.

Lana Cvetković je devojčica iz terminske, uredne trudnoće, sa ocenom devet po rođenju. Lani je u sedmom mesecu postavljena dijagnoza Osterogenesis Imperfecta u Nišu, nakon čega je sprovedena fizikalna terapija i banjsko lečenje. Do sada je imala četiri preloma leve butne kosti. Pored ove bolesti, ona ima jako malu gustinu kostiju, ne može sama da ustane, i dalje koristi pelene. Sa tri godine i tri meseca doktorka reumatolog je prepisala Lani lečenje Bifosfonatima, koji joj je neophodan za smanjenje broja preloma, a koga inače nema u Srbiji.

Za pomoć Lani pošaljite 851 na broj 3030!

Marku Mladenoviću je 2013. godine dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Sada, sedam godina kasnije bolest se ponovila, ali ovaj put u težem obliku. Početkom 2020. godine tumor se vratio, a krajem marta Marko je morao na još jednu operaciju i tumor je uklonjen. Nakon kontrolnog snimanja i dijagnostike postoperativnog stanja otkriven je još jedan tumor kojeg pri ranijem snimanju nije bilo. Zbog veličine tumora hitno je urađena operacija. Marko je, na žalost ostao nepokretan i hitno mu je potrebno dalje lečenje u inostranstvu. Klinika Acibadem iz Turske može da mu pruži adekvatno lečenje koje mu je potrebno za oporavak. Pomozimo Marku da pobedi u ovoj dugogodišnjoj i velikoj borbi.

Za pomoć Marku pošaljite 817 na 3030!

Budimo humani!