Muzički vodič Srbije: Muzika klasika

Da li znate da po uzoru na svetske časopoise i u Srbiji postoji “muzički document” koji se bavi aktuelnim muzičkim informacijama i najaktuelnijim koncertnim i muzičkim životom u svim gradovima Srbije.

“Časopisi ovakvog tipa već su uveliko prisutni svuda u svetu. Oni su zasnovani na aktuelnim muzičkim informacijama svoje sredine i pokazali su se kao interesantni muzički vodiči kroz koncertni i muzički život, ali i kao zanimljivi promoteri muzičke istorije, koja je prezentovana u kontekstu popularisanja klasične muzike, njenih aktera, kako reproduktivne, tako i produktivne prakse. Takođe, značajan segment ovih časopisa predstavljaju i informacije koje su vezane za promovisanje najkvalitetnije audio i video opreme za slušanje klasične muzike, te i recenzije novih muzičkih, CD i DVD izdanja, ali i novih muzičkih publikacija”, kaže dr Aleksandra Paladin, muzikolog i glavni i odgovorni urednik časopisa “Muzika klasika”

Prvi broj izašao je 1. oktobra 2010. godine i postao je muzički dokument vremena u kojem živimo, jer promoviše koncertne nastupe umetnika i intervjue sa njima, kritike održanih koncerata, recenzije novih umetničkih izdanja i najsvežije aktuelnosti tokom perioda od tri meseca na koliko izlazi časopis, dodaje Paladin.

O izlasku 30 broja časopisa kroz temu “Gde smo bili” govroriće se u utorak, 27. marta od 17 sati u Niškom kulturnom centru.

Osim AleksandrePaladin glavnog i odgovornog urednika, o časopisu “Muzika klasika” govoriće urednik časopisa dr Predrag Mitrović, dok će program voditi Vesna Bratić, muzički urednik NKC-a.

Posetioci promocije biće u prilici da dobiju na poklon jedan od brojeva časopisa.