Miroljub Nedović Riki proglašen za najboljeg glumca na Festivalu komedije “Gola mesečina”

Miroljub Riki Nedović
Miroljub Riki Nedović

Niški glumac Miroljub Nedović Riki proglašen je za najboljeg glumca na Festivalu komedije “Gola mesečina” koji se održan u Skoplju od od 2. do 9. septembra.

Glumac Narodnog pozorišta Nedović, nagradu je dobio za ulogu  Kneza Pičenjeva  u predstavi “Kneginja od Foli Beržera”.

Na ovogodišnjem Međunarodnom pozorišnom Festivalu komedije “Gola mesečina”, pored niškog teatra, učestvovala su i pozorišta iz Kumanova, Strumice, Ohrida, Skoplja, i Zagreba.

Predstava “Kneginja od Foli Beržera” je rađena po tekstu Žorža Fejdoa. Radnja se zasniva na avanturama  šarmantne i prevejane pariske lepotice, koja srećnom igrom sudbine postaje kneginja. I sa ovom titulom ona ne uspeva da odoli zovu svog pređašnjeg života, i njenog naivnog i zaslepljenog muža rogonje, Kneza Pičenjeva, čiji lik tumači Miroljub Riki Nedović.

Kneginju u predstavi igra Snežana Petrović, a ostatak ansambla čine Dragoslav Savić, Aleksandar Krstić, Katarina Arsić, Miloš Cvetković, Miroslav Jović, Marko Pavlovski, Stefan Mladenović, Vesna Stanković, Dragiša Veljković, Marjan Todorović, Zorica Damjanović, Danilo Petrović, i kao gostujući glumci Milutin Vešković, Dejan Gocić, Uroš Milojević, Viktorija Arsić, Kristina Tomić i Bratislava Milić.

Predstavu je režirao Jug Radivojević, a za njen vizuelno-scenski izraz zaslužni su scenograf, Aleksandar Denić, kostimograf, Tatjana Radišić, kompozitor, Aleksandar Srebrić, secenski pokret i pomoćnik reditelja Igor Damnjanović, astent scenografa, Danilo Mlađenović i asistent kostimografa Katarina Filipović.

Dostava hrane u Nišu