Ministarka privrede u poseti preduzećima u Nišu i Vranju

ministarka privrede
Foto: Ministarstvo privrede

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je preduzeća Herz Feniks BB u Nišu, i Jumko i Simpo u Vranju.

Ministarka privrede je prilikom posete preduzeću Herz Feniks BB najavila da će ministarstvo naći način da pomogne kompaniji u ostvarivanju svog cilja. Cilj kompanije je da proširi kapacitete i otvori 50 novih radnih mesta.

“Ministarstvo privrede će naći načina da im pomogne kada je reč o realizaciji investicije. Sa gradskom upravom u Nišu treba da vide za pogodnu lokaciju na kojoj će se nalaziti novi proizvodni kapaciteti”, rekla je Atanasković.

Ministarka je u Vranju posetila fabrike Jumko i Simpo

Prilikom posete Simpu istakla je da će se za njih tražiti strateški partner tek kada se oslobodi zavisnih preduzeća. „Imala sam želju da obiđem kompanije koje su na listi firmi za privatiuzaciju i da sa menadžmentom popričam o situaciji, šta oni misle i kako su uspeli da se sačuvaju za sve ove godine i u ovako teškom vremenu“, rekla je Atanasković.

Ministarka je ukazala i da je pandemija izazvana korona virusom napravila dosta problema svima, ali da će ministarstvo naći najbolje rešenje za Simpo.

Tokom posete Jumku, Atanasković je rekla da se neće žuriti sa privatizacijom tog preduzeća jer je cilj pronalazak adekvatnog kupca koji bi omogućio bolje uslove i dodatno zaposlio mlade ljude.

„Imajući u vidu da Jumko nije na teretu države i da se sam izdržava nije nužno da se odmah pošto poto traži kupac već će se na tome raditi iduće godine”, rekla je ona i dodala da Jumko nije trenutno na listi prioriteta za privatizaciju.

Ministarka je istakla da su joj radnici tokom obilaska proizvodnje preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali da uvek ima prostora za poboljšanje.

„Na nama je zajednički da obezbedimo bolje uslove i plate. Vidim da radnici imaju želju da tu rade, da žive u ovom delu Srbije i daćemo sve od sebe da im se pomogne“, rekla je Atanasković i posebno pohvalila odnos kompanije prema žena koje čine 90 odsto radnika.