Milić: U planu formiranje nove komisije – cilj da ostanem bez zvanja, a Kardiohirurgija da izgubi status klinike

Foto - Facebook profil prof. dr Dragana Milića

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić, kaže da je u planu formiranje nove komisije koja ponovo treba da odlučuje o njegovom statusu redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Nišu, iako je prethodna već dala pozitivno mišljenje o njegovom izboru u zvanje redovnog profesora.

Na taj način, kako kaže, mogao bi da ostane bez posla na fakultetu a Kardiohirurgija bi izgubila status klinike jer ne bi imala nastavnike u svojim redovima.

Prethodno, komisija za pisanje referata u kojoj su bili Miloš Velinović, Nebojša Stojanović i Saša Milenković, a koju je odredio Senat Univerziteta u Nišu, dala je pozitivno mišljenje o izboru Milića u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu, napisao je Milić.

On ipak navodi da dekanica nije do danas stavila taj izveštaj na javni uvid i tvrdi da je zato zakazana sednica Katedre za hirurgiju, koja treba da odredi sastav nove komisije da bi ona potom ponovo davala mišljenje.

“Cilj je da 10. aprila 2024. ostanem bez zvanja i posla na Medicinskom fakultetu, kako bi po zakonu naša Klinika za kardiohirurgiju izgubila status klinike jer nema nastavnike u svojim redovima. Pošto plan o prestanku rada klinike zbog nedostatka reagenasa nije uspeo (reagensi treba da stignu do kraja ove nedelje), kreće se u plan B – da profesor sa tri specijalizacije (opšta hirurgija, vaskularna hirurgija i kardiohirurgija) ostane bez posla i mogućnosti da uči studente i mlade lekare”, napisao je Milić.

Global Digital Clinik