Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu – retrospektiva, druženje sa pesnicima, dodele nagrada

Foto: GO Medijana

U toku je 15. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu koji je otvoren retrospektivom događaja sa dosadašnjih festivala i druženjem dece sa pesnicima, a kako saopštavaju iz najveće niške opštine, u okviru završne manifestacije najuspešnijim učesnicima biće dodeljene nagrade.

Ovogodišnji Medijana festival otvoren je retrospektivom događaja stalih u 15 godina festivala, kroz predstavu po scenariju Vlaste N. Cenića i uz predstavljanje zbornika  „Naisino kolo“. Druženje dece i najpoznatijih srpskih spesnika za decu, nastavlja se u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, gde će biti izveden dramski program po motivima iz književnosti Vlaste N. Cenića.

U okviru završne manifestacije, uz umetnički program u izvođenju glumačke družine Dragane Plavšić i mladih izvođača muzičkih i plesnih numera OŠ „Vuk Karadžić“ iz Doljevca i OŠ“Jastrebački partizani“ iz Merošine, biće dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima.

Biće uručena povelja “Naisa”, Vlasti N. Ceniću, o čijem će se književnom stvaralaštvu govoriti na “Academia Mediana 23″, naučnom skupu o savremenoj književnosti za decu, u saradnji sa Departmanom za srbistiku Filozofskog fakulteta u Nišu.

Pisci će tokom drugog dana boravka posetiti i arheološko nalazište Medijana, a poseta je simbolično nazvana „Medijana pamti“.

Iz GO Medijana saopštavaju da je predsednik ove opštine Nebojša Kocić podsetio da je  „Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, samo deo pronatalitetne politike koju opština vodi”.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić tradicionalno je dočekao i ugostio pesnike, učesnike 15. Medijana festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Pozdravljajući goste, predsednik Kocić je podsetio da je „Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu”, samo deo pronatalitetne politike koju opština vodi.

Global Digital Clinik